15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με γεύση από Κυκλάδες το Φεστιβάλ “Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις”

Share

Κλικ για μεγέθυνση

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στο πλαίσιο των δράσεών του για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού και την ανάδειξη των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, θα συμμετέχει στο φεστιβάλ γεύσεων που διοργανώνει το Αθηνόραμα «ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΟΡΤΗ-ΓΕΥΣΕΙΣ 2016» στις 10-11-12 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραγωγούς από τις Κυκλάδες και να δοκιμάσουν τα μοναδικά προϊόντα τους.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων:

12:00-13:30 | Ελάτε να μιλήσουμε περί… άνεμου και αρμύρας!
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων και το δίκτυο Aegean Cuisine θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας», μια καινούρια έκδοση την οποία συνυπογράφουν οι δημοσιογράφοι Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη και Ανδρέας Ανδρουλιδάκης. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι διαφορετικές κατηγορίες στις οποίες θα εντάσσονται παλαιά και νέα εστιατόρια-μέλη. Τέλος, θα ανακοινωθούν τα νέα μέλη του δικτύου Aegean Cuisine και θα παρουσιαστεί το νέο σήμα.

15:00-17:00 | Ελάτε να γευθείτε…Κυκλάδες!
Οι εικόνες του βιβλίου «Του άνεμου και της αρμύρας» θα ζωντανέψουν μέσα από τις κατσαρόλες των σεφ του δικτύου Aegean Cuisine, οι οποίοι θα μαγειρέψουν live για τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν για να ετοιμάσουν παραδοσιακές κυκλαδίτικες συνταγές, ο Βασίλης Παπικινός από το εστιατόριο Αλευρόμυλος στη Μήλο, ο Δημήτρης Γιγίνης από το εστιατόριο Sea Satin Nino στην Άνδρο, ο Δημήτρης Πλυτάς από το εστιατόριο Περί Τίνος στη Σύρο και ο Στέφανος Στεφανίδης από το εστιατόριο Μεταλλείο στη Σέριφο.

Το Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:
Παρασκευή 10/6/2016: 17:00-23:00
Σάββατο 11/6/2016: 11:00-23:00
Κυριακή 12/6/2016: 11:00-22:00

Γενική είσοδος: € 6
Εισιτήριο διαρκείας για όλο το 3ήμερο: € 10
Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.elladagiortigefseis.gr/


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη