20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δήμος Θήρας: Με προσοχή η κίνηση στον νέο δρόμο

Share

Την προσοχή των οδηγών εφιστά για μια ακόμα φορά ο Δήμος Θήρας, ως προς την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τη συμμόρφωσή τους με τα αναγραφόμενα όρια ταχύτητας στον νέο δρόμο Αεροδρομίου-Οίας. Μάλιστα, για τα τμήματα του οδικού δικτύου που έχουν παραληφθεί επισήμως διοικητικά, ο Δήμος με έγγραφό του προς το ΑΤ Θήρας ζητά την αστυνόμευση, τον έλεγχο ορίου ταχύτητας και γενικότερα όσων ορίζει ο ΚΟΚ.

Τα τμήματα του νέου οδικού δικτύου που έχουν παραδοθεί προς χρήση είναι τα ακόλουθα:

  • Από την αρχή του νέου δρόμου, δηλαδή τον κόμβο της νέας οδού με την επαρχιακή οδό Μεσαριάς – Αεροδρομίου έως εκεί που η νέα οδός διασταυρώνεται με την συνδετήρια οδό Φηρών.
  • Η συνδετήρια οδός Φηρών (η κάθετος, που συνδέει τον νέο δρόμο από Αεροδρόμιο προς Οία με τα Φηρά).
  • Η περιφερειακή οδός Φηρών (η παράλληλη οδός, κάτω από τα Φηρά).

Στα παραπάνω τμήματα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, σήμανσης (πλην πληροφοριακών πινακίδων) και διαγράμμισης (με κίτρινο χρώμα). Στο επόμενο διάστημα επίκειται η ηλεκτροδότηση των ιστών ηλεκτροφωτισμού και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας (μη υποχρεωτικών, βάσει νομοθεσίας, για ταχύτητες έως 50χλμ/ώρα, όπως στην περίπτωση της Σαντορίνης) και υπολείπονται δευτερεύουσες, μη ουσιώδεις εργασίες εκτός οδού (πρασίνου και ολοκλήρωσης διευθέτησης όμβριων), που δεν επηρεάζουν την λειτουργικότητα και χρήση του έργου.

Παράλληλα με τα παραπάνω, “ο Δήμος Θήρας συνεχίζει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ολοκλήρωση του έργου του οδικού δικτύου Αεροδρομίου – Οίας μέχρι και την τελική παραλαβή του” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη