Με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο Greek Travel Show

19-21 Μαΐου στην Αθήνα

Έχοντας για συγκριτικό της πλεονέκτημα τη μοναδικότητα καθενός από τα νησιά της, ως ξεχωριστού ταξιδιωτικού προορισμού, ιδανικού για τουρισμό εμπειρίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα δώσει το “παρών” με περισσότερα από 20 νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων στη νέα τουριστική έκθεση, εσωτερικού τουρισμού την Greek Travel Show, που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά φέτος 19-21 Μαΐου, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών “Helexpo Maroussi”, από τη ΔΕΘ-Helexpo. Η νέα διοργάνωση θα αποτελέσει την B2C (Business to Consumer) εκδοχή της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού “Philoxenia”, η οποία πραγματοποιείται εδώ και 32 χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της Greek Travel Show είναι να δώσει τη δυνατότητα σε τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, πετυχαίνοντας άμεσες πωλήσεις στο ευρύ κοινό, αλλά και να ενημερώσει, λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, τους δυνητικούς ταξιδιώτες για τα τουριστικά πακέτα και τις προσφορές ελκυστικών τιμών από τους εκθέτες. Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τουριστικούς προορισμούς, να γνωρίσουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να ψυχαγωγηθούν και να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.

Η Greek Travel Show θα πλαισιώνεται και από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα δοθεί η δυνατότητα στους τουριστικούς φορείς, να αναπτύξουν μια πληθώρα ενημερωτικών πολιτιστικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων, προκειμένου να γίνουν ακόμη πιο ελκυστικοί στους λάτρεις των ελληνικών διακοπών. Οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης Greek Travel Show 2017″ ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν:

– Πολιτιστικές δράσεις και έθιμα από όλη την Ελλάδα
– Γαστρονομικές παρουσιάσεις από ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς
– Eνημερωτικές συζητήσεις με αντικείμενο το τουριστικό marketing
– Παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών σε δημοσιογράφους και bloggers
– Μάλιστα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν αεροπορικά εισιτήρια, ταξίδια, διαμονές σε ξενοδοχεία και πολλά άλλα δώρα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε σχετικά με το Greek Travel Show: “Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οργανώνεται στη χώρα μας μια έκθεση που απευθύνεται στους Έλληνες τουρίστες. Ο εσωτερικός τουρισμός, μετά από τα χρόνια της οικονομικής ύφεσης, έχει ανάγκη τόνωσης και προώθησης. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τα δεκάδες νησιά της, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον εσωτερικό τουρισμό, δεδομένου ότι μπορεί να δώσει πολλές δυνατότητες και επιλογές. Εργαζόμαστε εντατικά και με σχέδιο και προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για μια εξαιρετική παρουσία στο Greek Travel Show. Είναι επίσης σημαντικό ότι, πλέον, κάθε τουριστική έκθεση, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομία. Η Περιφέρειά μας, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, έχει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, που ενισχύει και εμπλουτίζει το τουριστικό προφίλ όχι μόνο των νησιών μας, αλλά και της χώρας συνολικά”.

Print Friendly, PDF & Email