1ο Διεθνές Συνέδριο Οινοτουρισμού: Με στόχο τις συνέργειες ανάμεσα σε οινικό και τουριστικό κλάδο

IMIC2016_en_528x440Κυρίαρχη επιδίωξη του Διεθνούς Συνεδρίου για τον Οινοτουρισμό που φιλοξενεί η Σαντορίνη, στις 14-16 Οκτωβρίου είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να μπουν οι βάσεις για συνέργειες ανάμεσα στον οινικό και τον τουριστικό κλάδο.

Στο πλαίσιο αυτό, πολύ σημαντική θέση στο πρόγραμμα του συνεδρίου έχει το Στρογγυλό Τραπέζι για τις δυνατότητες ανάπτυξης του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα με θέμα: “Ανιχνεύοντας τις προκλήσεις και διαμορφώνοντας ένα κοινό όραμα” με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Οι σύνεδροι θα κληθούν πριν απο το συνέδριο να συμβάλλουν και να στείλουν τις προτάσεις τους για τα θέματα που θα συζητηθούν, ώστε να γίνει ουσιαστική συζήτηση που θα οδηγήσει στον προσδιορισμό του οράματος για τον Οινοτουρισμό και να καταγραφούν τα επόμενα βήματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών υπάρχει εδώ  http://imic2016.conferences.gr/programma/. Οι ομιλίες θα γίνονται στα ελληνικά ή αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι πολυάριθμοι Έλληνες και ξένοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επιλεγμένα κρασιά από τη Σαντορίνη και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Για το συνέδριο
Το συνέδριο οργανώνεται με την επιστημονική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του ΤΕΙ της Αθήνας και του University of South Australia. Το συνέδριο έχει ήδη τεθεί υπό την αιγίδα επίσης των:

– Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
– Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
– Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)
– Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ)
– Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ)
– Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ)
– Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
– Δήμου Θήρας.

Πρόεδροι του συνεδρίου είναι οι κ.κ. Πάρις Τσάρτας, καθηγητής Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Γιάννης Βογιατζής, Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου. Επίτιμος Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και γνωστός Οινοποιός κος Γιάννης Μπουτάρης.

Print Friendly, PDF & Email