Wine & Spirits: Μεγάλη διάκριση για την Οινοποιία Μπουτάρη

"Οινοποιείο της χρονιάς" για 18η φορά, που την κατατάσσει στις έξι καλύτερες οινοποιίες του κόσμου

Τη μεγάλη διάκριση “Οινοποιείο της χρονιάς 2018” απέσπασε η Οινοποιία Μπουτάρη από το -πολύ έγκυρο στον χώρο του κρασιού- αμερικάνικο περιοδικό “Wine & Spirits”, στο τεύχος που μόλις κυκλοφόρησε. Είναι η 18η χρονιά που της απονέμεται αυτή η διάκριση, κάτι που την κατατάσσει ανάμεσα στις έξι καλύτερες οινοποιίες του κόσμου που έχουν διαχρονικά διακριθεί πάνω από 18 χρονιές. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται παγκόσμιοι οινικοί κολοσσοί όπως οι: Penfolds (Αυστραλία), Concha y Toro (Χιλή), Chateau Ste Michelle (USA), Antinori (Ιταλία) και Ridge (Καλιφόρνια).

Παράλληλα, στο ίδιο τεύχος, το περιοδικό παρουσιάζει τα 100 κορυφαία κρασιά της χρονιάς 2018 και ανάμεσα σε αυτά συναντάμε το Grande Reserve Νάουσσα Μπουτάρη 2011 βραβευμένο με 95 βαθμούς, το Σαντορίνη Μπουτάρη 2017 με 90 βαθμούς και το Οροπέδιο 2017 με 90 βαθμούς.

Η επιλογή των καλύτερων Οινοποιείων της Χρονιάς από το “Wine & Spirits” γίνεται μέσα από μια σειρά τυφλών γευστικών δοκιμών που πραγματοποιούν οι δημοσιογράφοι οίνου και κριτικοί του περιοδικού, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αναφέρεται ότι φέτος δοκιμάστηκαν πάνω από 15.000 ετικέτες. Οι οινοποιίες διακρίνονται τόσο για τα κρασιά τους, όσο και για τη συνέπεια και την εξέλιξή τους.

“Αυτή είναι η 18η φορά που η Μπουτάρη κατατάσσεται μεταξύ των 100 κορυφαίων Οινοποιείων της χρονιάς, ένα εξαιρετικό κατόρθωμα για ένα οινοποιείο οπουδήποτε, πόσο μάλλον σε μια χώρα με σύγχρονη οινοποιία και τόσο νέα όσο αυτή της Ελλάδας” αναφέρει χαρακτηριστικά η οινοκριτικός Tara Q. Thomas, παρουσιάζοντας την εταιρία Μπουτάρη, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως “Αυτή η ομάδα συνεχίζει να αναδεικνύει το δυναμικό των Ελληνικών αμπελώνων, τόσο με κλασικά κρασιά, όσο και με νέες συναρπαστικές εξερευνήσεις των γηγενών ποικιλιών“.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της οινοποιίας κ. Κωνσταντίνος Σ. Μπουτάρης, σχολιάζοντας τη διάκριση, δήλωσε: “Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους ανθρώπους της εταιρίας μας που συμβάλλουν στην κατάκτηση τόσο σπουδαίων διεθνών αναγνωρίσεων και να δεσμευτώ ότι η προσπάθειά μας για την εξέλιξη του ελληνικού κρασιού θα γίνεται συνεχώς μεγαλύτερη”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη