Μειώνει τις πτήσεις της στην Ελλάδα η Ryanair

Ποιοι προορισμοί εσωτερικού παραμένουν στο πρόγραμμα της εταιρίας

Μόνο τις πτήσεις από Αθήνα για Σαντορίνη, Μύκονο και Θεσσαλονίκη διατηρεί η Ryanair φέτος το καλοκαίρι, ακυρώνοντας όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού από την 1η Ιουνίου, λόγω υψηλού κόστους των αεροδρομίων.

Η εταιρία θα μεταφέρει δύο αεροσκάφη της από την Αθήνα και τα Χανιά σε βάσεις της στη Γερμανία, όπου και θα επεκτείνει τις υπηρεσίες της. Η βάση της στα Χανιά θα κλείσει, συνεπώς ακυρώνονται και οι πτήσεις από/προς Κατόβιτσε, Μέμινγκεν, Τρεβίζο και Βίλνιους.

“Δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα. Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση” δήλωσε ο Διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο Νικόλαος Λάρδης, συμπληρώνοντας πως “η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για την δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, και θα υποστηρίζει πτήσεις καθ’ όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια.”

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here