14.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μετωπική Δημάρχων – Κυβέρνησης. Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ για τα Οικονομικά των Δήμων.

Share

Η απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους των Δήμων κατά 29%, που έρχεται ως συνέχεια των μειώσεων κατά 60% που έχει υποστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση την τελευταία τριετία, δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα στους Δήμους.

Για το λόγο αυτό η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) διοργανώνει έκτακτο συνέδριο, με θέμα «Τα Οικονομικά των Δήμων», στην Αθήνα, την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 στο Ξενοδοχείο Intercontinental. Στο συνέδριο θα συμμετέχει και ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος.

Ηδη αρκετοί δήμαρχοι έχουν εκφράσει την άποψη ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα κινητοποιήσεις με κλείσιμο των δημαρχείων και αναστολή  των λειτουργιών τους που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με σημερινό (28/8/12) δημοσίευμα του www.aftodioikisi.gr μέρος των οφειλομένων -σύμφωνα με την ΚΕΔΕ- 813 εκατ. ευρώ στους δήμους δίνει η κυβέρνηση, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη για την απόδοση της ΣΑΤΑ του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, ο υπουργός με την ΑΔΑ: Β4ΓΣΝ-4ΧΖ απόφασή του αποδίδει στους δήμους της χώρας τα τρία τέταρτα (¾) της προβλεπόμενης ΚΥΑ για τη ΣΑΤΑ, δηλαδή 224.250.000 ευρώ έναντι συνολικής πίστωσης ύψους 299.000.000 ευρώ, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει καλό κλίμα και να εξευμενίσει τις οργισμένες αντιδράσεις των δημάρχων.

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη