Μέχρι 9 Ιουνίου οι αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για τη δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής” της σχολικής περιόδου 2017-2018, που αφορά χρηματοδότηση μητέρων μέσω ΕΣΠΑ για τη φοίτηση των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από αύριο Τετάρτη 24 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 9 Ιουνίου 2017.

Οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
– Να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή
– Να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο. Τα έγγραφα δυνάμει των οποίων βεβαιώνεται η ιδιότητα του ανέργου προσδιορίζονται στην Πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. προς τους δυνητικά ωφελούμενους.
– Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

[adning id="140783"]



Οι βασικές προϋποθέσεις για τις υποψήφιες μητέρες είναι το οικογενειακό εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και το εργασιακό προφίλ. Σχετικά με το οικογενειακό εισόδημα, αυτό δε θα πρέπει να ξεπερνάει:
– Με ένα ή δύο παιδιά τις 27.000 ευρώ
– Με τρία παιδιά τις 30.000 ευρώ
– Με τέσσερα παιδιά τις 33.000 ευρώ και
– Με πέντε ή και περισσότερα παιδιά τις 36.000 ευρώ.

Για την υποβολή των αιτήσεων οι μητέρες θα πρέπει να έχουν:
– το εκαθαριστικό της εφορίας από τη φορολογική δήλωση του έτους 2016 (εισοδήματα από 1/1/2016 μέχρι 31/12/2016).
-Το προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Η πρόσκληση είναι διαθέσιμη εδώ.

[adning id="140783"]



Νεότερη ενημέρωση 24/5, ώρα 11:00
Οι παιδικοί σταθμοί της Σαντορίνης που συμμετέχουν στη δράση είναι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Επισκοπής Γωνιάς και Οίας. Οι αιτήσεις μέσω ΕΣΠΑ είναι ανεξάρτητες από τις αιτήσεις εγγραφής απ’ ευθείας για τους σταθμούς που θα γίνονται 5-30 Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας του Δήμου Θήρας, τηλ. 2286031075, email: okmp@1353.syzefxis.gov.gr, (κα Θ. Μπάμπα).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη