Μέχρι την Πέμπτη οι δηλώσεις συμμετοχής στην περιήγηση του ΙΜΠΗΣ και της ΓΕΩΘΗΡΑ

santorini_geomap_850x1220
κλικ για μεγέθυνση

Μέχρι αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου θα μπορεί κανείς να δηλώσει συμμετοχή για την περιήγηση που θα γίνει στο νησί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου με θέμα: “Ψηλαφώντας τα πετρώματα των ηφαιστείων της Θήρας”. Η ξενάγηση θα γίνει από τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης.

Σημείο συνάντησης έχει οριστεί το Λύκειο των Φηρών, στις 09:30 το πρωί. Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιήγησης θα έχει ως εξής:

09:30 | Αναχώρηση από Φηρά με λεωφορεία προς τη νότια Θήρα. Εισαγωγή στη γεωλογική εξέλιξη του χώρου και των ηφαιστείων. Παρατήρηση των πετρωμάτων των πρώτων ηφαιστείων της Θήρας.
11:00 | Παρατήρηση των στρωμάτων της έκρηξης της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (1613 π.Χ.) στη νότια Θήρα.
12:30 | Μετακίνηση στη βόρεια Θήρα. Παρατήρηση των πετρωμάτων των ηφαιστείων της βόρειας Θήρας και των μεγάλων τεκτονικών ρηγμάτων του χώρου.
14:00 | Μετακίνηση στην Οία (Αμούδι). Παρατήρηση στρωμάτων τέφρας μεγάλων εκρήξεων και των νεότερων ρευμάτων λάβας της Θήρας.
15:30 | Επιστροφή στα Φηρά.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην περιήγηση του Σαββάτου μπορούν να στέλνουν email στο geothira@gmail.com μέχρι τις 2/2.

Μια μέρα νωρίτερα, το απόγευμα της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00, θα γίνει στο Μπελλώνειο η καθιερωμένη ετήσια ενημέρωση από το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης για την κατάσταση του ηφαιστείου.

Η φετινή ενημερωτική εκδήλωση έχει θέμα “Ψηλαφώντας τα πετρώματα των ηφαιστείων της Θήρας – Μια βόλτα στο χώρο και τον χρόνο του νησιού”. Ομιλητής θα έιναι ο κος Γιώργος Βουγιουκαλάκης (Συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΜΠΗ), ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις από μέλη του ΔΣ του ΙΜΠΗΣ.

Τόσο η ενημερωτική εκδήλωση της Παρασκευής, όσο και η εκδρομή του Σαββάτου, είναι ανοιχτές για το κοινό και δωρεάν. 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη