Σαντορίνη: Μη τήρηση δεσμεύσεων για τον δρόμο αεροδρομίου-Οίας

Η πολυαναμενόμενη ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του νέου δρόμου αεροδρομίου-Οίας καθυστερεί και πάλι καθώς οι σχετικές δεσμεύσεις των υπευθύνων της Εγνατίας Οδού ΑΕ και της εργολήπτριας εταιρείας Ομάδα Κατασκευών ΑΕ, προς το παρόν δεν τηρούνται.

Ο δρόμος που θα απαλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη βόρεια πλευρά της Σαντορίνης από τα αυξημένα κυκλοφοριακά προβλήματα τείνει να γίνει άπιαστο όνειρο για κατοίκους και επισκέπτες.

Όπως είναι γνωστό, από προηγούμενη δημοσίευσή μας, στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε τον Δήμο Θήρας στις 9/1/2018 και στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κυριαζής, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Νοτίου Αιγαίου (ΕΥΔ) κ. Αντώνης Βουτσίνος, στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ, καθώς και στελέχη και ο πρόεδρος της εργολήπτριας εταιρείας Ομάδα Κατασκευών ΑΕ, κ. Γιώργος Μπασιάς, καταρτίσθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμα εργασιών, έτσι ώστε το σύνολο του έργου να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου 2018.

[adning id="140783"]

Στο χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι “Μέχρι το τέλος Μαρτίου (31/03) να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες οδοστρωσίας στο τελευταίο χιλιόμετρο του βασικού άξονα (από το Πορί και μέχρι τέλος του έργου), τα πεζοδρόμια και ο ηλεκτροφωτισμός του έργου” κάτι που δεν έχει υλοποιηθεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται, για άλλη μια φορά δικαιολογημένες ανησυχίες ότι το έργο δεν θα προλάβει να ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι.

Ο υλοποίηση του έργου του αυτοκινητόδρομου αεροδρομίου-Οίας, μαζί με πολλά ακόμα έργα υποδομών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει ανατεθεί, με υπουργική απόφαση του 2010 (ΦΕΚ 1505Β/2010), στην “Εγνατία Οδός ΑΕ”. Σύμφωνα με τους όρους της ανάθεσης η “Εγνατία Οδός ΑΕ” δημοπράτησε, διοικεί και επιβλέπει την κατασκευή του έργου. Εργολήτρια εταιρεία είναι η “Ομάδα Κατασκευών ΑΕ”.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη