Μία ακόμα ιστορία επιτυχίας τοπικής επιχείρησης της Σαντορίνης μέσω του Grow Greek Tourism Online

Πριν από τρία χρόνια, η Google σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), δημιούργησε το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online για να προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση πάνω σε ψηφιακές δεξιότητες σε ανθρώπους που εργάζονται στον κλάδο του τουρισμού. Από τότε έχει επισκεφτεί περισσότερες από 80 πόλεις και 37 πανεπιστήμια, κι έχει δημιουργήσει μια δωρεάν εκπαιδευτική online πλατφόρμα προσφέροντας βοήθεια σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους κάθε ηλικίας και προέλευσης, για να μεγαλώσουν την επιχείρησή τους και να εξελιχθούν επαγγελματικά.

Οι online advisors της Google πέρασαν πολλούς μήνες φέτος στη Σαντορίνη προσφέροντας εξατομικευμένες εκπαιδεύσεις σε ανθρώπους του τουρισμού, ώστε να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου και πλέον μετρούν μία ακόμα ιστορία επιτυχίας τοπικής επιχείρησης του νησιού.

Όταν η ύφεση έπληξε την Ελλάδα, η Ντίνα Δεναξά και η οικογένειά της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Αθήνα και να μετακομίσουν στον τόπο του συζύγου της, τη Μεσαριά στη Σαντορίνη, επενδύοντας όλες τους τις αποταμιεύσεις στη μετατροπή εγκαταλελειμμένων σπιτιών σε ένα μικρό ξενοδοχείο. Λίγο αργότερα, ένας γείτονας την έφερε σε επαφή με έναν σύμβουλο της Google που βρισκόταν στο χωριό για να δείξει σε τοπικούς επιχειρηματίες τους τρόπους που μπορούν να προωθήσουν διαδικτυακά την επιχείρησή τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Grow Greek Tourism Online.

Μετά την εκπαίδευσή της, η Ντίνα έχει χρησιμοποιήσει τις νέες της ψηφιακές δεξιότητες προωθώντας το ξενοδοχείο της διεθνώς και προσελκύοντας περισσότερους καλεσμένους: “Πλέον υποδεχόμαστε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, που τρώνε στα ντόπια εστιατόρια και αγοράζουν ντόπια προϊόντα. Επωφελούνται όλοι. Είμαι πραγματικά υπερήφανη για όσα έχουμε καταφέρει”, δηλώνει η ίδια. Η Ντίνα είναι μόνο ένα παράδειγμα, αφού το 67% των επιχειρήσεων επιβεβαίωσαν πως είδαν απτά αποτελέσματα μετά την εκπαίδευση.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Oxford Economics σχετικά με την “Επίδραση του Online Περιεχομένου στον Ευρωπαϊκό Τουρισμό“, η αύξηση του σχετικού με τον τουρισμό online περιεχομένου θα μπορούσε να αυξήσει το ελληνικό ΑΕΠ κατά 3,9% και να δημιουργήσει 176.000 νέες θέσεις εργασίας. Η Google θα συνεχίζει, μαζί με τους συνεργάτες της, να επεκτείνει περαιτέρω αυτά τα προγράμματα προσφέροντας νέες ευκαιρίες σε επιχειρήσεις και φοιτητές στην Ελλάδα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη