Φηρά: Μια πλατεία, μα ποια πλατεία…

Τέλος για τις καλοκαιρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Φηρά

Φωτογραφία αρχείου

Η χθεσινή ήταν η τελευταία μέρα εφαρμογής των καλοκαιρινών κυκλφοριακών ρυθμίσεων στα Φηρά και από σήμερα Πέμπτη 1 Νοεμβρίου η κυκλοφορία επανήλθε στην προηγούμενη κατάστασή της.

Οι ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ίσχυαν από τα τέλη Απριλίου, περιελάμβαναν 24ωρο αποκλεισμό της κυκλοφορίας οχημάτων στην πλατεία των Φηρών (εξαιρουμένων των πολύ πρωινών λεωφορείων του ΚΤΕΛ), μονοδρόμηση από το ξενοδοχείο Ερατώ μέχρι το σούπερ μάρκετ Δακουτρού, πεζοδρόμηση από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας μέχρι τη Μητρόπολη και απαγόρευση εισόδου μεγάλων οχημάτων από τη διασταύρωση Άνω Βουρβούλου-Ημεροβιγλίου έως το ξενοδοχείο “Ερατώ”.

Από σήμερα επιτρέπεται και πάλι η διέλευση των οχημάτων και μέσα από την πλατεία, καταργώντας όμως έτσι ουσιαστικά την έννοια της πλατείας ως ασφαλούς χώρου συνάντησης ή και παιχνιδιού. Το ότι η πλατεία δεν βρίσκεται στην πλευρά της καλντέρας και δεν επηρεάζεται εύκολα από τους ανέμους, θα μπορούσε να την κάνει σημείο αναφοράς για τους ολοένα και αυξανόμενους επισκέπτες της Σαντορίνης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δε θα υπήρχε η ενόχληση των οχημάτων. Ένα τέτοιο σενάριο θα βοηθούσε στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής, αλλά όπως φαίνεται και φέτος τον χειμώνα θα μείνει μόνο ως σενάριο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αναρωτιεμαι σε πιο αλλο μερος του πλανητη κοβουν στη μεση κεντρικη κυκλοφρειακη αρτηρια για να βαφτισουν σονι και καλα την αποκομενη περιοχη ….πλατεια!!!!! Μπραβο σας βρε φωστηρες ουτε μια πλατεια δεν ειστε ικανοι να προσφερετε στον κοσμο που σας επισκεφτεται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη