Μικροί και μεγάλοι εθελοντές καθάρισαν την παραλία της Βλυχάδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες 29/4/2018 η περιβαλλοντική εθελοντική δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης Let’s do it Greece 2018 με κεντρικό σύνθημα Γίνε η αλλαγή που περιμένεις! Η δράση για τη Σαντορίνη πραγματοποιήθηκε στη Βλυχάδα, όπου μικροί και μεγάλοι εθελοντές καθάρισαν την παραλία, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Έχοντας ως σύμμαχο τον καλό καιρό, φέτος συμμετείχαν περισσότερο μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τον Πύργο, τον Καρτεράδο, το Εμπορείο, την Έξω Γωνιά, ενώ ο μικρότερος εθελοντής ήταν μόλις 3,5 ετών! Οι εθελοντές μάζεψαν περίπου 20 σακούλες σκουπιδιών με υλικά ανακυκλώσιμα και μη, μεταξύ αυτών πάρα πολλά καλαμάκια που ήταν διάσπαρτα σε όλη την παραλία.

Ο Δήμος Θήρας διέθεσε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ το οποίο μετέφερε τους εθελοντές, ενώ η ΓΕΩΘΗΡΑ μοίρασε γάντια, καπέλα, σακούλες και νερά. Στο τέλος της δράσης, η ΓΕΩΘΗΡΑ προσέφερε επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά μπλουζάκια. Μετά το τέλος του καθαρισμού, αρκετά από τα παιδιά επισκέφθηκαν δωρεάν το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here