13.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μονοδρομήσεις στα Φηρά: Κυκλοφοριακή ανακούφιση – αναβάθμιση της ποιότητας ζωής

Share

Βόλτες στην πλατεία των Φηρών. Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Η εφαρμογή των μονοδρομήσεων στα Φηρά επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα του μέτρου προκειμένου να ελαφρυνθούν τα κυκλοφοριακά προβλημάτων τα οποία προκαλούνται κυρίως λόγω της στενότητας των δρόμων και του πλήθους των οχημάτων και των μεγάλων λεωφορείων και  βυτιοφόρων.

Η κάθοδος από το Ημεροβίγλι προς τα Φηρά είναι πλέον ελεύθερη, αν και νωρίς το βράδυ η ουρά των αυτοκινήτων φτάνει πολλές φορές μέχρι και το Δημοτικό Σχολείο των Φηρών. Αν δε υπήρχε η μονοδρόμηση ο δρόμος αυτός θα ήταν μόνιμα μπλοκαρισμένος και η ώρα αναμονής στο τιμόνι θα εξαντλούσε την υπομονή και του πιο καλοπροαίρετου επισκέπτη.

Η άνοδος προς Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι, Οία, μέσα από το Κοντοχώρι, δεν αντιμετωπίζει σχεδόν κανένα πρόβλημα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και νύκτας.

Σχετική καθυστέρηση υπάρχει στη διασταύρωση του Κέντρου Υγείας και το θέμα της τοποθέτησης “έξυπνων” σύγχρονων φαναριών ρύθμισης κυκλοφορίας, που ενδεχόμενα θα έλυνε το πρόβλημα, θα πρέπει να εξετασθεί.

Η πεζοδρόμηση της πλατείας των Φηρών μόνο θετικά μπορεί να αξιολογηθεί. Η εικόνα με τα αυτοκίνητα, τις γουρούνες και τα μηχανάκια, ανάμικτα με τρομοκρατημένους πεζούς, που αποτελούσε “σήμα κατατεθέν” της πλατείας των Φηρών, δε είναι πλέον εκεί. Επισκέπτες και κάτοικοι περπατούν ελεύθερα και άφοβα, ψωνίζουν στα καταστήματα, κάθονται με άνεση στις καφετέριες και απολαμβάνουν την πόλη σε ανθρώπινες συνθήκες.

Με την ολοκλήρωση των έργων διαμόρφωσης, που πραγματοποιούνται στην πλατεία των Φηρών, με αφορμή το Έτος Γαστρονομίας, η όλη περιοχή θα μπορούσε να γίνει ένας μόνιμος χώρος συνάθροισης, εκδηλώσεων και happenings, ένα ζωντανό κύτταρο στην καρδιά της πρωτεύουσας των νησιού.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη