Μουσικές βραδιές στο Μέγαρο Γκύζη Παρασκευή 17/3 & Σάββατο 18/3

Στο πλαίσιο των χειμερινών πολιτιστικών τους εκδηλώσεων, ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης, ο Δήμος Θήρας και το Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη έχουν προγραμματίσει για την Παρασκευή 17 Μαρτίου και το Σάββατο 18 Μαρτίου στο Μέγαρο Γκύζη δύο σπουδαίες μουσικές παραστάσεις.

Κλικ για μεγέθυνση

Την Παρασκευή 17/3, ώρα 19:00, ο Sébastien Salvaterra θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου, παρουσιάζοντας έργα των F. Schubert, L.V. Beethoven και M. Ravel.

Ο νεαρός πιανίστας έχει εμφανιστεί σε προσωπικά ρεσιτάλ αλλά και σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλά μουσικά Φεστιβάλ σε χώρες όπως η Αμερική, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Τουρκία, η Ρωσία, η Γερμανία, η Ολλανδία και το Ισραήλ. Πρόσφατα αποφοίτησε λαμβάνοντας το μεταπτυχιακό του τίτλο από το φημισμένο Mozarteum University του Salzburg της Αυστρίας με καθηγητή τον διάσημο Jacques Rouvier.

Κλικ για μεγέθυνση

Μια μέρα μετά, το Σάββατο 18/3, επίσης στις 19:00, ο Sébastien Salvaterra μαζί με την Ιταλίδα κιθαρίστρια Martina Barlotta θα χαρίσουν στο κοινό μία εξαιρετική βραδιά μουσικής δωματίου. Στο πρώτο μέρος της βραδιάς η Martina Barlotta θα παρουσιάσει έργα από το παγκόσμιο ρεπερτόριο της κιθάρας, ενώ στο δεύτερο μέρος θα συμπράξει με τον Sébastien Salvaterra σε έργα για κιθάρα και πιάνο.

H Barlotta εκτιμάται διεθνώς για την εκφραστικότητα και την καλλιτεχνική της παρουσία στις εμφανίσεις της και είναι κάτοχος πολλών πρώτων βραβείων σε Διεθνής Διαγωνισμούς Κιθάρας. Το Μάιο του 2015 κέρδισε μία από τις τέσσερις διεθνείς υποτροφίες «Claudio Abbado» που προσφέρονται με σκοπό να ενισχύσουν νέους με υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο.

Η είσοδος και τις δύο ημέρες είναι ελεύθερη.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη