16.4 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μουσική βραδιά με βιολί και πιάνο την Τρίτη στο Μέγαρο Γκύζη

Με τους Maighread Mc Crann και Francesco Nicolosi

Share

Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη συνεχίζεται την Τρίτη 21 Αυγούστου με τη συναυλία της Ιρλανδής βιολίστριας Maighread Mc Crann και του Ιταλού πιανίστα Franceso Nicolosi. Οι δύο καλλιτέχνες θα κοσμήσουν το Φεστιβάλ με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει την περίφημη Ciaccona του Bach για σόλο βιολί, τη σονάτα του Schumann op 105 n.1, τη σονάτα του Schubert op 137 n.1 για βιολί και πιάνο και την Ισπανική Ραψωδία του Liszt για σόλο πιάνο.

Η Maighread McCrann είναι η εξάρχουσα της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας της Βιέννης, η οποία ως σολίστ και μουσικός δωματίου έδωσε πληθώρα παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Έχει παίξει μπαρόκ βιολί στο Concentus Musicus του Nicolaus Harnoncourt και διορίστηκε καθηγήτρια βιολιού στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Graz.

Ο Francesco Nicolosi κέρδισε το 1980 το τρίτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του Santander και το δεύτερο βραβείο στο Concours International d’ Exècution Musicale στη Γενεύη. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και ηχογράφησε 22 CD με τις εταιρείες Naxos και Marco Polo. Σήμερα είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Massimo Bellini στην Catania.

Τρίτη 21/8 | Ώρα έναρξης: 21:00 | Είσοδος ελεύθερη

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη