Μουσικό σεμινάριο για μικρούς και μεγάλους το Σαββατοκύριακο στο SAF

  • Με το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Η μουσική δεν έχει φραγμούς και είναι μια γλώσσα που όλοι μπορούμε να μιλήσουμε”, για μικρούς και μεγάλους, από τον Μιχάλη Τόμπλερ ολοκληρώνονται οι εκπαιδευτικές δράσεις του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης αυτό το Σαββατοκύριακο, 19-20 Μαΐου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαΐου, ώρα 17:00-19:00, είναι προγραμματισμένο το εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και ενήλικες.

Ανιχνεύοντας τη μουσική στην καλλιτεχνική, παιδαγωγική και θεραπευτική της διάσταση. Σε αυτό το εργαστήρι οι συμμετέχοντες προσπαθούν παίζοντας, να ανακαλύψουν τις ιδιότητες της μουσικής και να οδηγηθούν σε μονοπάτια που οδηγούν στην έκφραση και την επικοινωνία. Η ενεργητική συμμετοχή, η επιλογή των μουσικών οργάνων, ο συντονισμός μεταξύ των μελών της ομάδας αναδεικνύουν ανεξερεύνητες συναισθηματικές καταστάσεις και ποικιλόμορφους τρόπους επικοινωνίας.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Την Κυριακή 20 Μαΐου ακολουθούν τα αντίστοιχα εργαστήρια για παιδιά δημοτικού (10:30-12:00) και εφήβους (12:30-14:00).

Παίζω μουσική σημαίνει εξερευνώ, ανακαλύπτω, ακούω, μοιράζομαι, συγκεντρώνομαι, συντονίζω και συντονίζομαι, χορεύω με τους ήχους και κατευθύνω το σώμα μου, εκφράζω και εκφράζομαι, σέβομαι και προτείνω, χαίρομαι και τραγουδάω τη λύπη μου, μιλώ μια γλώσσα που όλοι μπορούν να καταλάβουν αλλά που ταυτόχρονα είναι και μυστική. Τα ρήματα είναι ανεξάντλητα, όπως άλλωστε και η μουσική.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια, είτε ενηλίκων είτε παιδιών, δεν απαιτούνται πρότερες γνώσεις μουσικής. Καλό είναι οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και αν επιθυμούν να έχουν μαζί τους κάποιο μικρό οργανάκι.

Καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, η συμμετοχή εξασφαλίζεται με έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο τηλ. 2286085141 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-18:00).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here