Νέα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα για τα νησιά του Αιγαίου από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Αμέσως μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αναλαμβάνει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τις περιφέρειες του Νότιου και Βόρειου Αιγαίου με την ενεργοποίηση Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από την αύξηση που εξασφαλίστηκε στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός προβλέπει την αύξηση του εθνικού σκέλους του ΠΔΕ από τα 750 εκατ. ευρώ του 2016, σε 1 δισ. ευρώ για το 2017.

Η ενεργοποίησή τους θα ξεκινήσει άμεσα υπό το συντονισμό και τον έλεγχο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ως χρονικός ορίζοντας υλοποίησής τους ορίζεται το έτος 2020.

Θα υλοποιηθούν έργα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη συντήρηση και επέκταση κοινωνικών υποδομών, την κάλυψη έκτακτων αναγκών, όπως η αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές, αλλά και προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού ή για την ενίσχυση της απασχόλησης.

Με επιστολή του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, καλεί τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς των νησιών του Αιγαίου να συνεργαστούν με το Υπουργείο Οικονομίας και να καταθέσουν ώριμες και τεκμηριωμένες προτάσεις προς την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ. Η τελική έγκριση των προτάσεων θα γίνει με κύριο γνώμονα το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα των έργων, ώστε αυτά να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών και να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση τόνωσης της επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης των τοπικών οικονομιών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη