Νέα εργαστήρια γλυπτικής σε ξύλο και πεπιεσμένο χαρτί στη Σαντορίνη

Έργα μαθητών του εργαστηρίου που θα εκτεθούν στο Λονδίνο το 2017

Νέα τμήματα για εργαστήρια ξυλογλυπτικής αλλά και γλυπτικής σε πεπιεσμένο χαρτί ξεκινούν σε λίγες ημέρες από το Επαρχείο Θήρας, στο πλαίσιο της κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς του.

Τα εργαστήρια θα γίνονται στον χώρο του Επαρχείου, στο ισόγειο, και για το έτος 2016-17 θα χωρίζονται σε τρία περιόδους, έκαστη με διάρκεια 2 μήνες. Θα δημιουργηθούν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων.

Για τους αρχάριους η κάθε περίοδος θα χωρίζεται σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο θα γίνει η πρώτη γνωριμία και επαφή με τα εργαλεία κοπής, καθώς και ενημέρωση για τον τρόπο ασφαλούς χειρισμού τους. Στο δεύτερο στάδιο θα γίνει σχεδίαση και εφαρμογή με τα σκαρπέλα πάνω σε πεπιεσμένο χαρτί (δοκίμιο μάθησης), περνόντας από όλα τα στάδια ενός ανάγλυφου έργου μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Ως προς τους προχωρημένους, στις δύο περιόδους θα αντλήσουν θέματα και θα σκαλίσουν μοτίβα από την προϊστορική, την ελληνιστική έως την βυζαντινή περίοδο των Κυκλάδων και την τρίτη περίοδο θα έχουν ελεύθερο θέμα από τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Σαντορίνης.

xyloglyptiki2
Έργα μαθητών του εργαστηρίου που θα εκτεθούν στο Λονδίνο το 2017

Παράλληλα, τα περσινά τμήματα Γ’ & Δ’ προχωρούν προς την ολοκλήρωση μιας σειράς έργων για το πρότζεκτ “ΑΚΡΩΤΗΡΙ-ΘΗΡΑ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΙΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” που θα εκθέσουν στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 2017.

Την επιμέλεια και διδασκαλία των τμημάτων έχει ο εικαστικός Χρήστος -Cesarios- Αντωνιάδης.

Οι εγγραφές για την 1η περίοδο θα γίνονται μέχρι τις 16/12/2016.

Περισσότερες πληροφορίες στο Επαρχείο Θήρας και στο τηλ. 6977562373 (Χ. Αντωνιάδης).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη