Επιμελητήρια: Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για άδειες χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων

Σχετικά με το θέμα των Πνευματικών Δικαιωμάτων και τη συνεργασία των Επιμελητηρίων με τον ΟΣΔ (Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων) με την επωνυμία “Αυτοδιαχείριση”, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει τα μέλη του ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) έχει αναπτύξει την κεντρική διαδικτυακή εφαρμογή musicroyaltiespayments.uhc.gr η οποία θα εξυπηρετεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων για την απόκτηση άδειας χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων.

Σκοπός αυτής της ολοκληρωμένης διαδικτυακής πλατφόρμας, είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στα ταμιακώς ενήμερα μέλη των Επιμελητηρίων -που χρησιμοποιούν στο εργασιακό τους περιβάλλον μουσικά και πνευματικά δικαιώματα- να αποκτούν γρήγορα και εύκολα την άδεια χρήσης αυτών. Το πιστοποιητικό χρήσης πνευματικών-μουσικών δικαιωμάτων ισχύει για ένα έτος.

Η ημερομηνία έναρξης της εν λόγω εφαρμογής, είναι η 6η Νοεμβρίου 2017

Η όλη διαδικασία θα γίνεται διαδικτυακά με αυτόματο έλεγχο ταμειακής ενημερότητας της επιχείρησης-μέλους του Επιμελητηρίου, με διαδικτυακή κατάθεση ενυπόγραφης αίτησης, αυτόματο υπολογισμό του κόστους απόκτησης άδειας χρήσης μουσικών δικαιωμάτων, πληρωμή του κόστους μέσα από το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ και με την χρήση Ηλεκτρονικών Κωδικών Πληρωμής.

Οι εργασίες που εκτελούνται αυτόματα είναι:

  • Αυτόματος έλεγχος ταμειακής ενημερότητας της επιχείρησης στο Επιμελητήριο που ανήκει.
  • Αυτόματος προσδιορισμός του δήμου όπου ευρίσκεται η επιχείρηση, σε κεντρικό δήμο του νομού ή όχι.
  • Επιλογή από τον αιτούντα της κατηγορίας της επιχείρησης και αυτόματος υπολογισμός του κόστους του παραβόλου, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που έχει ορίσει ο φορέας “Αυτοδιαχείριση”
  • Διαδικτυακή υποβολή ενυπόγραφης αίτησης.
  • Αυτόματη δημιουργία Ηλεκτρονικού Κωδικού Πληρωμής ΔΙΑΣ και αποστολή ταυτότητας πληρωμής και έντυπο με τους δυνατούς τρόπους πληρωμής, στο e-mail του αιτούντα.
  • Αυτόματη εισαγωγή πληρωμών από το ηλεκτρονικό σύστημα ΔΙΑΣ.
  • Αυτόματη αποστολή, μετά την πληρωμή του παραβόλου, επιστολής στον αιτούντα σχετική με την άδεια χρήσης των μουσικών και πνευματικών δικαιωμάτων.
[adning id="140783"]

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης

Βήμα 1ο: καταχώρηση ΑΦΜ
Καταχωρείτε το ΑΦΜ της επιχείρησης και στην οθόνη σας εμφανίζονται τα στοιχεία της επιχείρησης, που είναι καταχωρημένα στο μητρώο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Συμπληρώνετε τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτεί η οθόνη και προχωράτε στο επόμενο βήμα. Αν η επιχείρηση δεν είναι ταμιακά ενήμερη, εμφανίζεται σχετικό μήνυμα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Αν είναι ταμιακά ενήμερη, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 2ο: επιλογή κατηγορία επιχείρησης
Σ’ αυτή την οθόνη πρέπει να επιλέξετε την κατηγορία της επιχείρησης, όπως τις έχει διαμορφώσει ο οργανισμός ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Ανάλογα τον δήμο στον οποίο βρίσκεται η επιχείρηση, εμφανίζεται και το κόστος του παραβόλου, για την άδεια χρήσης των μουσικών και πνευματικών δικαιωμάτων.

Με την ολοκλήρωση του 2ου βήματος, πρέπει να τυπώσετε, υπογράψετε και επισυνάψετε την αίτησή σας στην οθόνη που βρίσκεστε. Ταυτόχρονα λαμβάνετε στο mail σας σχετικό σημείωμα, όπου αναφέρεται ο Ηλεκτρονικός Κωδικός Πληρωμής ΔΙΑΣ και οι τρόποι πληρωμής.

Βήμα 3ο: υποβολή-επισύναψης ενυπόγραφη αίτησης
Σε περίπτωση που δεν υποβάλατε την αίτησή σας στο 2ο βήμα, μπορείτε να την υποβάλετε, κάνοντας login στο σύστημα, δίνοντας το ΑΦΜ της επιχείρησης και τον αριθμό αίτησης, που έχετε λάβει στο αρχικό mail που σας στάλθηκε.

Βήμα 4ο: πληρωμή παραβόλου
Με την πληρωμή του παραβόλου και αυτόματη ενημέρωση του συστήματος, θα λάβετε επιστολή, η οποία θα πιστοποιεί την άδεια χρήσης πνευματικών-μουσικών δικαιωμάτων.

Επίσης θα παραλάβετε τον κωδικό με 12 θεματικά μουσικά προγράμματα με υπηρεσίες streaming, 24 ώρες το 24ωρο, όλη την εβδομάδα το οποίο θα ανανεώνεται συνεχώς.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη