19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα μονάδα αφαλάτωσης στο Ακρωτήρι

Share

Τη λειτουργία μιας ακόμα μονάδας αφαλάτωσης, που θα συμβάλει στην κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών υδροδότησης και την βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού, ανακοίνωσε σήμερα (31/5) η ΔΕΥΑΘ.

Η νέα μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με αντίστροφη ώσμωση, συνολικής δυναμικότης παραγωγής 370 κυβικών πόσιμου νερού ημερησίως, εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία στο Κοινοτικό Διαμέρισμα Ακρωτηρίου και παράγει νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. και την ελληνική νομοθεσία.

Η συνολική δαπάνη προμήθειας και εγκατάστασης της νέας μονάδας ανέρχεται στο ποσό των 245.148,00 €, το οποίο καλύπτεται από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Θήρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια, λόγω της ραγδαίας αύξησης της τουριστικής κίνησης στο νησί, παρουσιάζεται απρόβλεπτη αύξηση κατανάλωσης ύδατος. Συγκεκριμένα σε μόλις πέντε χρόνια η κατανάλωση ύδατος έχει αυξηθεί συνολικά σε ποσοστό της τάξης του 60%, με τοπικές αυξήσεις στην Οία της τάξης του 95%, στα Φηρά 85% και στο Ακρωτήρι σε ποσοστό περίπου 300%.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη