Νέα Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου η Χρυσή Βιτσιλάκη

Συγχαρητήρια δήλωση από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο

Η καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη αναδείχθηκε νέα Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κατά τις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη 23/5. Η θητεία της θα είναι τετραετής, από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

Η νέα Πρύτανης, είναι καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος προσχολικής αγωγής και εκπαιδευτικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Ρόδο, καθώς και Διευθύντρια Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας”, Διευθύντρια Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει διατελέσει επίσης Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Αιγαίου.

[adning id="140783"]

Με αφορμή την εκλογή της κας Βιτσιλάκη ως στη θέση της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κος Γιώργος Χατζημάρκος, εκφράζει τα ειλικρινή του συγχαρητήρια και προσθέτει:

“Η εκλογή της στο ανώτατο αυτό αξίωμα, αναδεικνύει την εκτίμηση και την αναγνώριση της προσφοράς της, στη μακρά ακαδημαϊκή της πορεία.

Η Χρυσή Βιτσιλάκη αναλαμβάνει τα ηνία της διαρκούς και αδιάλειπτης προσπάθειας της περαιτέρω αναβάθμισης ενός από τα κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, όπως έχουν αναδείξει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου οι διεθνείς αξιολογήσεις. Ταυτόχρονα, είναι ένα Πανεπιστημιακό ίδρυμα με τις προκλήσεις που είναι συνυφασμένες με την ιδιαιτερότητά του. Είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όσον αφορά την κάλυψη εκτενούς γεωγραφικού χώρου, με σχολές και τμήματα σε έξι νησιά.

Η εξαιρετικά επιτυχής παρουσία της Χρυσής Βιτσιλάκη στον ακαδημαϊκό χώρο, το κύρος, οι γνώσεις και η εμπειρία της, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για μια παραγωγική θητεία, που θα συμβάλει τα μέγιστα στην περαιτέρω ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, προς όφελος τόσο της πανεπιστημιακής κοινότητας, όσο και των νησιωτικών κοινωνιών, μέσα από τη συνεισφορά του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην εκπαίδευση, στην κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών μας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα τον τομέα της Παιδείας και της Εκπαίδευσης, θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, συνεισφέροντας με όλες τις δυνάμεις της στην προσπάθεια για την επίτευξη του κοινού στόχου: ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που παρά τις δυσχέρειες του νησιωτικού χώρου θα παραμείνει πρωτοπόρο στο ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο του, θα ενώνει και θα αξιοποιεί το πνευματικό και επιστημονικό δυναμικό των νησιών μας, θα αποτελεί δυναμικό κύτταρο των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτή την προσπάθεια, η νέα πρύτανης θα μας έχει στο πλευρό της ισχυρό σύμμαχο και συνεργάτη.

Εύχομαι στη Χρυσή Βιτσιλάκη καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει να επιτελέσει. Πάντα άξια!”

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη