Σαντορίνη: Νέα συνάντηση της Σχολής Γονέων την Πέμπτη 27/4

Για το απόγευμα της Πέμπτης 27 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η 7η φετινή εισήγηση της Σχολής Γονέων που διοργανώνει ο παιδικός σταθμός η Γλυκογαλούσα. Η εισήγηση θα πραγματοποιηθεί στην Χριστιανική Εστία Φηρών, στις 18:00 και θα έχει θέμα Πρόγνωση – Διάγνωση – Διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς και μάθησης στο σπίτι και στο σχολείο, από την προσχολική ηλικία – Τεστ και Μέθοδος Παυλίδη”. Εισηγητής θα είναι ο κ. Γιώργος Θ. Παυλίδης, Καθηγητής μαθησιακών δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Στο σεμινάριο θα γίνει αναφορά στις ευαίσθητες και στις κρίσιμες περιόδους που παίζουν ζωτικό ρόλο στην ομαλή ανάπτυξη του παιδιού. Ο παιδιός σταθμός παρέχει την πρώτη εμπειρία παρατεταμένης απομάκρυνσης από το ασφαλές, προβλέψιμο και προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον, στο άγνωστο, απρόβλεπτο και “απειλητικό” σχολικό περιβάλλον. Αυτό δημιουργεί άγχος, αγωνία και προβλήματα συμπεριφοράς, ιδιαιτέρως αν υπάρχει βιολογική προδιάθεση ή ακατάλληλη προετοιμασία από το σπίτι.

Επίσης, θα αναφερθούν τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παιδαγωγοί: 1. προβλήματα προσαρμογής νηπίων, 2. επιθετικότητα, 3. διάσπαση προσοχής, 4. υπερκινητικότητα, 5. παρορμητικότητα, 6. μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία, 7. προβλήματα συμπεριφοράς, 8. προβλήματα οριοθέτησης, 9. φοβίες.

Η δυσλεξία και η διάσπαση προσοχής (ΔΕΠΥ) έχουν νευρολογική και κυρίως κληρονομική αιτία, άρα υπάρχουν από τη γέννα και μπορούν να προγνωσθούν-διαγνωσθούν από την προσχολική ηλικία με τα κατάλληλα τεστ, πχ με το Τεστ Παυλίδη, το μονδαικό διεθνώς βιολογικό τεστ που με υψηλή ακρίβεια επιτυγχάνει τον έγκαιρο εντοπισμό της δυσλεξίας και του ΔΕΠΥ.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Print Friendly, PDF & Email