Σαντορίνη: Νέες εξελίξεις στο θέμα του ραντάρ στον Προφήτη Ηλία

Καθοριστική συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Θετική, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θήρας, ήταν η έκβαση της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/11/17) στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνας με θέμα τη λειτουργία του στρατιωτικού ραντάρ που βρίσκεται στο βουνό του Προφήτη Ηλία στη Σαντορίνη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Άμυνας o Αναπληρωτής Υπουργός κ. Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και επιτελείς του Υπουργείου, ενώ από πλευράς Σαντορίνης ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία κ. Δαμασκηνός και ο νομικός σύμβουλος της Μονής. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης, αυτοβούλως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης.

Η συνάντηση ήταν απόρροια των γεγονότων της περασμένης εβδομάδας, όταν αιφνιδιαστικά επιχειρήθηκε η τοποθέτηση ραδιοθόλου, στο υφιστάμενο ραντάρ στο βουνό του Προφήτη Ηλία, γεγονός που προκάλεσε την ενεργή αντίδραση των μοναχών της παρακείμενης Μονής καθώς και πλήθους πιστών. Μετά από συνεννοήσεις του Δημάρχου Θήρας με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, η τοποθέτηση του ραδιοθόλου ματαιώθηκε και συμφωνήθηκε να γίνει η παραπάνω συνάντηση στην Αθήνα για την τελική διευθέτηση του ζητήματος, καθώς η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας της Σαντορίνης επιθυμεί την απομάκρυνση του ραντάρ από το νησί.

Λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα της συνάντησης θα γίνουν γνωστές μετά την αποστολή σχετικής επιστολής του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας προς τον Δήμο Θήρας, η οποία αναμένεται τις αμέσως επόμενες μέρες.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη