Νέες συλλήψεις αλλοδαπών στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου το Σαββατοκύριακο

11 στη Σαντορίνη, 1 στη Μύκονο και 2 στη Ρόδο

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, μέσα στο Σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου συνελήφθησαν σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δεκατέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι περισσότερες συλλήψεις, έντεκα συνολικά, σημειώθηκαν στη Σαντορίνη, ενώ μία έγινε στη Μύκονο και άλλες δύο στη Ρόδο.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τρεις υπήκοοι Ερυθραίας ηλικίας 30, 41, 50 ετών, δυο υπήκοοι Σομαλίας ηλικίας 20, 36 ετών, δυο άτομα καταγόμενα από Θιβέτ ηλικίας 23, 26 ετών, 18χρονος υπήκοος Ιράκ, 20χρονος υπήκοος Ιράν, 29χρονος υπήκοος Υεμένης και 51χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγραφών, επιχείρησαν να επιβιβαστούν κατά περίπτωση σε πτήσεις με προορισμό την Αυστρία, τo Βέλγιο, την Ιταλία και τη Γερμανία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 30χρονος υπήκοος Ερυθραίας, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, δυο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 30 και 47 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Λιθουανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here