19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νεκρή φάλαινα ξεβράστηκε στην καλντέρα της Σαντορίνης

Share

Νεκρή φάλαινα (φυσητήρας) μήκους περίπου οκτώ μέτρων έχει ξεβραστεί σε εξαιρετικά δύσβατη ακτή της καλντέρας της Σαντορίνης, στην ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν σε υγειονομική ταφή του κήτους, αφού προηγηθούν κτηνιατρικές εξετάσεις για να εξακριβωθούν οι αιτίες θανάτου. Να σημειώσουμε όμως ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το σημείο όπου βρίσκεται η φάλαινα είναι προσβάσιμο μόνο από τη θάλασσα και σε συνδυασμό με το μεγάλο βάρος της καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την περισυλλογή της.

[adning id="140783"]

Στην ειδησεογραφία συναντά κανείς αρκετές περιπτώσεις όπου νεκρές φάλαινες έχουν ξεβραστεί σε ακτές ανά τον πλανήτη. Στην Ελλάδα, τα πιο γνωστά σχετικά πρόσφατα περιστατικά έγιναν τον Ιούνιο του 2016, όταν νεκρή φάλαινα βρέθηκε στο νησάκι Χρυσή της Ιεράπετρας στην Κρήτη, τον Φεβρουάριο του 2014 στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας και παλιότερα, τον Σεπτέμβριο του 2011 στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου. Μαζικός εκβρασμός νεκρών φαλαινών-ζιφιών είχε συμβεί στην Κέρκυρα, τον Δεκέμβριο του 2011.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη