20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέο αποφρακτικό βυτιοφόρο για τη ΔΕΥΑ Θήρας

Share

Ένα καινούριο ειδικό αποφρακτικό βυτιοφόρο όχημα απέκτησε πρόσφατα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θήρας (ΔΕΥΑΘ), χάρη στη συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Λούλας & Ευάγγελου Νοιμικού και των Προέδρων των Δημοτικών και Κοινοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Θήρας. Το συγκεκριμένο όχημα αποτελούσε πάγια ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΘ και αναμένεται να συμβάλλει στη συντήρηση των υφισταμένων δικτύων αποχέτευσης.

Πρόκειται για σύνθετο βυτιοφόρο όχημα με χωρητικότητα δεξαμενής καθαρού νερού 3.000 λίτρων και δεξαμενή ακαθάρτων 4.000 λίτρων. Το όχημα είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό φρεατίων και αντλιοστασίων υπονόμων με αναρρόφηση, ενώ παράλληλα μπορεί να εκτελεί καθαρισμό αγωγών με νερό υψηλής πίεσης. Μάλιστα για την καλύτερη εκμετάλλευση και οικονομία χρόνου και νερού, το όχημα περιλαμβάνει σύστημα ανακύκλωσης του νερού με σκοπό να το επαναχρησιμοποιεί για τον καθαρισμό αγωγών ή το πλύσιμο αγωγών, φρεατίων και αντλιοστασίων.

Το βυτιοφόρο αποφρακτικό όχημα μαζί με τον παρελκόμενο εξοπλισμό του θα συμβάλλει αποφασιστικά με συστηματικούς καθαρισμούς των φρεατίων – αντλιοστασίων και των αγωγών αποχέτευσης στη συντήρηση των δικτύων, έτσι ώστε να μη παρουσιάζονται προβλήματα έμφραξης ή οσμών των αγωγών και ιδιαίτερα στους έντονα τουριστικούς οικισμούς της Σαντορίνης και της Θηρασιάς, όπου η χρήση των εστιατόριων και ενοικιαζομένων δωματίων, αυξάνει σημαντικά το ρυπαντικό φορτίο των αποβλήτων (λίπη, έλαια κλπ.). Παράλληλα, θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση απρόβλεπτης βλάβης η οποία πιθανότατα θα αδυνατούσαμε να την αντιμετωπίσουμε με τον υπάρχοντα εξοπλισμό της ΔΕΥΑΘ.

Σε ευχαριστήρια επιστολή της προς το Ιδρυμα Λ. & Ε. Νομικού η ΔΕΥΑΘ αναφέρει: “Ευελπιστούμε στην συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Θήρας και του Ιδρύματος με σκοπό τον σεβασμό των επιθυμιών των δωρητών για την επίλυση των προβλημάτων προς βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών αλλά και της συνολικής εικόνας των νησιών μας.”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη