Νέο δίγλωσσο βιβλίο του Γ. Ανωμερίτη για τον ναό της Αγίας Αικατερίνας Οίας

Παρουσίαση του νέου βιβλίου το απόγευμα της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου στην Οία

Ένα καινούργιο βιβλίο για τον πατριαρχικό-σταυροπηγιακό ναό της Αγίας Αικατερίνας Οίας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος. Πρόκειται για την Γ’ αναδιαρθρωμένη έκδοση με νεότερα ευρήματα για τον ναό, με νέα δίγλωσση δομή (ελληνικά-αγγλικά).

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο του ναού την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ώρα 18:30, αμέσως μετά τον εσπερινό και τη Γενική Συνέλευση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας “Οι φίλοι της Αγίας Αικατερίνας Οίας”.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ κ. Εμμανουήλ Δαρζέντας, ο εκδότης κ. Νίκος Χαϊδεμένος και ο συγγραφέας κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

[adning id="140783"]


Η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνας στην Οία

Όπως είναι γνωστό ο ναός της Αγίας Αικατερίνας Οίας είναι από τους παλαιότερους ναούς του νησιού, αφού η πρώτη του οικοδόμηση έγινε περί το 1600 και η κυρίως ανακαίνισή του το 1720. Για τον ναό αυτόν έχουν εκδοθεί τέσσερα πατριαρχικά σιγίλια από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως (1641 έως 1761). Ο ναός φέρει ξυλόγλυπτο τέμπλο και σπάνιας αισθητικές φορητές εικόνες, μεταξύ των οποίων και 13 εικόνες του σπουδαίου Κυκλαδίτη αγιογράφου Χριστόδουλου Καλέργη.

Ήδη δίπλα στο ναό τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφωθεί εκθετήριο με ιστορικά αντικείμενα του ναού, το οποίο, όπως και ο ναός, είναι επισκέψιμο με ελεύθερη είσοδο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη