Νέο ΔΣ στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης

Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, με τριετή θητεία, έχει ως εξής:

1. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, με αναπληρωτή τον Μπούρα Αργύρη, Οικονομολόγο, ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.).

2. Η Ευθυμιάτου Χριστίνα, Χημικός Μηχανικός, ορίζεται τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Δήμητρα Γωγάκου, Αρχιτέκτονα, ως εκπρόσωποι του Υ.Π.ΕΝ.

3. Ο Κάρδαρης Θεόδωρος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πρόεδρος του Δικτύου ΦΟΣΔΑ, ορίζεται τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Αγογλωσσάκη Σταύρο, Διερμηνέα, ως εκπρόσωποι του Υ.Π.ΕΝ.

4. Ο Χαράλαμπος Μπιλίνης, Οικονομολόγος, ορίζεται τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο, Φυσικό, ως εκπρόσωποι του Υ.Π.ΕΝ.

5. Ο Βασίλης Λιόγκας, Μηχανολόγος Μηχανικός, ορίζεται τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Βαγγέλη Ντούβλη, Νομικό, ως εκπρόσωποι του Υ.Π.ΕΝ.

6. Η Αρφανάκου Αναστασία, Χημικός Μηχανικός, ορίζεται τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Μαχαίρα Ιωάννη, Χημικό Μηχανικό, ως εκπρόσωποι του Υ.Π.ΕΝ.

7. Η Όλγα Καραμπίνα, Οικονομολόγος, ορίζεται τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ασπασία Κωσκολέτου, Ειδική Συνεργάτιδα στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

8. Η Αλεξάνδρα Μέξα, Προϊσταμένη Τμήματος της Διεύθυνσης Τεχνικής Βιομηχανικής Πολιτικής, Δρ. Περιβαλλοντολόγος – Χημικός, ορίζεται τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Μιχάλη Μπούργο, Μηχανικό Μεταλλείων –Μεταλλουργών ΕΜΠ, ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού (πρώην Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού).

9. Ο Μελετίου Νικόλαος, Δήμαρχος Ασπροπύργου, ορίζεται τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Νικόλαο Πέππα, Δημοτικό Σύμβουλο Αμαρουσίου, ως εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

10. Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ορίζεται τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Βασίλειο Λιαμέτη, Γενικό Γραμματέα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ως εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).

11. Ο Φίλιππος Κυρκίτσος, Περιβαλλοντολόγος, ορίζεται τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Χαραλαμπίδη Νίκο, Φυσικό, ως κοινοί εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).

Η ανακύκλωση στη Σαντορίνη
Από το 2011 οπότε ξεκίνησε να υλοποιείται το πρόγραμμα ανακύκλωσης στη Σαντορίνη, χρόνο με το χρόνο σημειώνεται μεγάλη αύξηση στις συλλεγόμενες ποσότητες. Ιδιαίτερα το 2015, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η χρονιά, η αύξηση είναι ήδη αλματώδης αφού έχουν συλλεχθεί 2.000 τόνοι, έναντι 700 τόνων το 2014, ποσότητα που αποτελεί το 15% περίπου του συνόλου των απορριμμάτων που παράγονται στο νησί.

Στις 27-28 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθει, στη Σαντορίνη και πάλι, το δεύτερο διεθνές συνέδριο με θέμα την Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές/Recycling in Island Regions (RECIS 2016).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη