Νέο περιστατικό με παράτυπους μετανάστες στην Ανάφη

Προωθήθηκαν στη Σύρο

Στο κολυμβητήριο της Ερμούπολης στη Σύρο φιλοξενούνται οι 51 παράτυποι μετανάστες που εντοπίσθηκαν χθες 16/9/2017 σε ερημική παραλία της Ανάφης.

Ο Δήμος της Ανάφης και οι κάτοικοι του νησιού προσέφεραν κάθε βοήθεια, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, στους καταταλαιπωρημένους μετανάστες, ενώ συνελήφθησαν οι δύο διακινητές. Μία Σομαλή που είναι σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης μεταφέρθηκε με σκάφος της εταιρείας Δακουτρός στη Σαντορίνη και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου. το λιμενικό επιβίβασε τους μετανάστες, που προέρχονταν κυρίως από τη Σομαλία και τo Αφγανιστάν, στο πλοίο Aqua Jewel, που εκτελεί το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο και το οποίο τους μετέφερε στη Σύρο, όπου θα παραμείνουν μέχρι να προωθηθούν σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής, κατά πάσα πιθανότητα στα Δωδεκάνησα.

[adning id="140783"]


Να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες που ένα δουλεμπορικό σκάφος χρησιμοποποιεί την Ανάφη ως σημείο προσέγγισης και βίαιης αποβίβασης παράτυπων μεταναστών.

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, εκφράζει έμμεσα τη δυσαρέσκειά του για τη μεταφορά των μεταναστών στη Σύρο γράφοντας τα εξής:

” Θα μάθουν να σέβονται το νησί θέλουν δε θέλουν! Την ελλειματικότητα και την απροθυμία κάποιων νησιών να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη στους πρόσφυγες και την ανεπάρκεια των “αρμοδίων” αρχών δεν θα την πληρώνει η Σύρος. Ο καθένας πλέον θα αναλάβει τις ευθύνες του …”

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη