Νέος χώρος στάθμευσης για τουριστικά λεωφορεία στην Οία

Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Ένας νέος χώρος στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, εκτάσεως 2.000 τμ παραδόθηκε προς χρήση στην περιοχή Μπαξέδες της Οίας.

Ο καινούργιος χώρος στάθμευσης, που απέχει περίπου 2,5 χλμ από την κεντρική πλατεία της Οίας, δημιουργήθηκε με στόχο την αποσυμφόρηση του οικισμού από τα πολλά λεωφορεία και βανάκια που μέχρι τώρα στάθμευαν ανεξέλεγκτα σε μη επιτρεπόμενα σημεία ή και επί του οδοστρώματος, δημιουργώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα και εντάσεις, δυσφημίζοντας τη Σαντορίνη και ιδιαίτερα την Οία.

Όπως ενημέρωσε με επιστολή του ο Δήμος Θήρας τους επαγγελματίες των επιβατικών μεταφορών, στο εξής και εφόσον ο υπάρχων χώρος στάθμευσης λεωφορείων είναι πλήρης, όλα τα οχήματα μεταφοράς επισκεπτών θα αποβιβάζουν τους επισκέπτες στη διασταύρωση Οία – Θόλος (θέση Φουρνί) ή σε όποιο άλλο σημείο επιθυμούν που δεν θα παρακωλύει την κυκλοφορία και άμεσα θα μεταβαίνουν για προσωρινή στάθμευση στον νέο χώρο στους Μπαξέδες. Στον οικισμό θα επιστρέφουν μόνο για την επιβίβαση των επισκεπτών και την άμεση αναχώρησή τους. Υπενθυμίζεται επίσης πως απαγορεύεται ρητά η παραμονή όλων των οχημάτων επί του οδοστρώματος.

Στη Δημοτική Κοινότητα Οίας υπάρχουν σήμερα και λειτουργούν συνολικά δεκαοκτώ χώροι στάθμευσης, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι ιδιωτικοί και οι δεκατέσσερις δημοτικοί. Στους παραπάνω χώρους δεν συμπεριλαμβάνονται τα επιτρεπόμενα σημεία στάθμευσης που υπάρχουν στην περιοχή.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη