21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Μεγάλη η πρόκληση, μεγάλες οι ευθύνες

Share

Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης
Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλάμβανε τις διατάξεις που αφορούσαν στην ίδρυση και λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Η ομόθυμη επιθυμία των κατοίκων της Σαντορίνης να λειτουργήσει το Νοσοκομείο φαίνεται ότι οδεύει προς την ικανοποίησή της.

Το Νοσοκομείο θα λειτουργήσει ως παράρτημα της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ)  με την επωνυμία “Γενικό Νοσοκομείο Θήρας”. Παράλληλα διακόπτεται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θήρας και μεταφέρεται το σύνολο του προσωπικού του στο νέο Νοσοκομείο.

Τα τμήματα του Νοσοκομείου που θα λειτουργήσουν και η στελέχωσή τους, ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, το οργανόγραμμα, η τιμολόγηση των υπηρεσιών του κλπ θα αποφασισθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ.

Η πρόκληση είναι μεγάλη αλλά και η ευθύνη όσων εμπλέκονται στο σχεδιασμό της “επόμενης μέρας” είναι επίσης σημαντική. Η λειτουργία του Νοσοκομείου σε πλήρη μορφή, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Οι προσδοκίες των κατοίκων της Σαντορίνης ίσως δεν αντιστοιχούν στις υπάρχουσες σημερινές δυνατότητες και η εξασφάλιση επαρκών οικονομικών πόρων θα καθορίσει το πλαίσιο πραγματικής λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση ένα ουσιαστικό βήμα έγινε.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη