Ο Αβέρκης Γαϊτανής υποψηφιος με “Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά”

Ο Αβέρκης Γαϊτανής, επιχειρηματίας και γνωστό αυτοδιοικητικό στέλεχος της Μήλου, είναι υποψήφιος στις Κυκλάδες με το συνδυασμό «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ». Στην ανακοίνωσή του για τη συμμετοχή του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, αναφέρονται τα εξής:

“Στηρίζω την Δημοκρατική Αριστερά γιατί πιστεύει στον δημοκρατικό σοσιαλισμό και παραμένει πάντοτε σταθερή στην υποστήριξη του αριστερού ευρωπαϊσμού.

Συμμετέχω στο κόμμα αυτό γιατί τόλμησε να συγκυβερνήσει, υπό όρους και προϋποθέσεις με αλλοπρόσαλλες πολιτικά δυνάμεις, για να αποφύγει η χώρα τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, παραμένοντας στην Ευρώπη με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Είμαι υπερήφανος που η ΔΗΜΑΡ εγκατέλειψε την συγκυβέρνηση όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταπάτησαν τα συμφωνημένα και εφάρμοσαν απαράδεκτες μνημονιακές πολιτικές.

Χαίρομαι που σήμερα η Δημοκρατική Αριστερά έχει απαλλαγεί από όσους «είδαν ανοικτά και μπήκαν» χωρίς να την υπηρετήσουν, αλλά με στόχο να εξυπηρετηθούν.

Χειροκροτώ την απόφαση του κόμματος να μην δώσει θετική ψήφο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σταματώντας έτσι την απαράδεκτη διακυβέρνηση της χώρας σε βάρος των πολιτών της.

Αντιδρώ στην πολυετή, συνεχόμενη και ενορχηστρωμένη επίθεση των ΜΜΕ κατά της ΔΗΜΑΡ που στόχο  είχαν και έχουν την μονοπώληση της εξουσίας από τις δυνάμεις του λαϊκισμού.

Νιώθω ευτυχής που σ’ αυτές τις εκλογές υπάρχει συνεργασία με το κόμμα της πολιτικής οικολογίας ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Όλα τα παραπάνω με ωθούν να είμαι πλήρωμα στο σκάφος «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» και σ’ αυτό το εκλογικό ταξίδι

ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ, ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΣΑΛΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!”

Βιογραφικό Αβέρκη Γαϊτανή

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΣΠΟΥΔΕΣ
Γεννήθηκε το 1956 και έζησε για 15 χρόνια στη Μήλο και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα και τη Δυτική Γερμανία όπου και σπούδασε Τουρισμό & Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ζει μόνιμα στη Μήλο από τις αρχές της δεκαετίας του 80 και έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τουριστικές, εμπορικές και αγροτικές επιχειρήσεις, καθώς και με υπηρεσίες πληροφορικής και διαδικτύου.

Μιλά 4 ξένες γλώσσες και είναι παντρεμένος και πατέρας 2 φοιτητών σε ελληνικά πανεπιστήμια.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Μέλος διοικητικών συμβουλίων τοπικών αλλά και ευρωπαϊκών συλλογικών φορέων
(Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιοχών Μυλόπετρας, 2006 – 2010 αντιπρόεδρος).

Ιδρυτής το 1999 και πρόεδρος έκτοτε  του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μήλου με κοινωνική, πολιτιστική, εκπαιδευτική, περιβαλλοντική και αθλητική δράση.

Επιμορφωτής κοινωνικών ομάδων σε θέματα τουρισμού και πληροφορικής.

2006-2009 Αντιπρόεδρος και 2010 Πρόεδρος του Δικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου (ΔΑΦΝΗ) καθώς και Αντιπρόεδρος του Ενεργειακού Κέντρου Ίου – Αιγαίου.

Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Ηλεκτρικής Ενέργειας από το 2013 έως σήμερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Συμμετείχε σε 4 διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από το 1998 έως το 2010, πάντοτε σε ανεξάρτητους πολιτικά αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, δύο εκ των οποίων ως επικεφαλής. Διετέλεσε επί έξι χρόνια Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου και άλλα δύο Αντιδήμαρχος.

Για την περίοδο 2006-2010 εκλέχθηκε σαν μέλος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και της ΚΕΔΚΕ

Σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας στο δήμο Μήλου.

Υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με την Δημοκρατική Αριστερά στις εκλογές του 2012

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη