Ο Δήμος Θήρας για την επίσκεψη του Διοικητή της ΑΑΔΕ στη Σαντορίνη

Με αφορμή τη χθεσινή (1/8) επίσκεψη του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εξόδων κ. Γιώργου Πιτσιλή στη Σαντορίνη, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θήρας και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων του νησιού, με ανάρτησή του στο Facebook ο Δήμος Θήρας αναφέρει τα εξής:

“Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 1/8 στο γραφείο του Δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων κ. Γιώργο Πιτσιλή και τον Διευθυντή της Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά κ. Ρήγα Μπάρκουλα. Στη συνάντηση συμμετείχαν η προϊσταμένη της ΔΟΥ Θήρας κ. Ειρήνη Καμπουροπούλου, καθώς και εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων της Σαντορίνης.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του τουρισμού και του τόπου, τα οποία συνοψίζονται ως εξής: η υπερφορολόγηση, ο ελλιπής φορολογικός σχεδιασμός, ο συχνότητα και ποιότητα του ελεγκτικού μηχανισμού, η υποστελέχωση υπηρεσιών, οι επιπτώσεις του συστήματος Airbnb στην οικονομία της χώρας και προτάσεις αντιμετώπισής τους, ο υπολογισμός της νησιωτικότητας στη φορολόγηση καθώς και επιμέρους θέματα όπως ο τρόπος δημοσιοποίησης των παραβάσεων κ.ο.κ.

[adning id="140783"]

Οι κ.κ. Πιτσιλής και Μπάρκουλας άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα που έθεσαν οι φορείς, επισημαίνοντας ότι πρωταρχικός στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής είναι η οικειοθελής φορολογική συμμόρφωση και συνέπεια των πολιτών. Ο φορολογικός σχεδιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τα προβλήματα των φορολογούμενων είναι ως επί το πλείστον κοινά για το σύνολο της χώρας. Επιπλέον, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην επικοινωνία των πολιτών με τους ελεγκτικές υπηρεσίες, η οποία θα πρέπει να είναι διαρκής και ιδίως σε περιπτώσεις παραβατικότητας.

Η Σαντορίνη αποτελεί κατά γενική ομολογία μία συνεπή φορολογική κοινότητα. Κατά το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου 2017 έχουν προγραμματιστεί να γίνουν αρκετοί φορολογικοί έλεγχοι ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η παραβατικότητα φέτος έχει μειωθεί στο 17%.”

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη