“Ο Γαϊγλάρος” την Κυριακή στο Μέγαρο Γκύζη

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης και ο Δήμος Θήρας στο πλαίσιο των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων προσκαλούν τα παιδιά του νησιού την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 19:00 στο Μέγαρο Γκύζη για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Γαϊγλάρος».

Μέσα από το χιούμορ και την μουσική, η ομάδα κουκλοθεάτρου “Τα Πάντα Φι” παρουσιάζει ένα έργο που διαπραγματεύεται αρχικά το θέμα της διαφορετικότητας και της ανάγκης για ένταξη στο κοινωνικό σύνολο αλλά και την σημασία του να βρει κανείς την δύναμη να βασιστεί στα δικά του φτερά!

Η παράσταση εμπνέεται από τρεις διαφορετικές ιστορίες: Το Ασχημόπαπο, τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινκγστον και τη Φάρμα των Ζώων. Δανειζόμενη δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι το οποίο όμως βασίζεται σε κλασσικά και διαχρονικά θέματα.

Βασικός ήρωας της παράστασης είναι ο Ντάρυ, ο μικρός γλάρος, ο οποίος απρόσμενα βρίσκεται μόνος στο αφιλόξενο περιβάλλον μιας φάρμας. Μέσα από τις διάφορες περιπέτειές του εκεί, τα εσωτερικά εμπόδια και τις εξωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει μεγαλώνοντας να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις δυνατότητές του. Το σκηνικό της παράστασης διαμορφώνεται από χειροποίητες κούκλες διαφόρων μεγεθών και τεχνικών, ιδιαίτερους μηχανισμούς, πρωτότυπη μουσική και εναλλασσόμενους φωτισμούς.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας και θέτει προβληματισμούς πάνω σε θέματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους. Η πολυεπίπεδη αφήγηση μπορεί ωστόσο να προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο σε μικρά όσο και μεγαλύτερα παιδιά.

Είσοδος: Ελεύθερη

Συνδιοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη