Ο καιρός του τριημέρου 23-25 Μαρτίου

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν γενικά κατά το ερχόμενο τριήμερο, από αύριο Σάββατο 23/3 έως τη Δευτέρα 25/3. Μοναδικό πρόβλημα θα αποτελούν οι ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη που ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – www.meteo.gr, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές μόνο νεφώσεις θα υπάρχουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη το Σάββατο 23/3 και την Κυριακή 24/3, ενώ τη Δευτέρα 25/3 νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και την Κρήτη το Σάββατο 23/3 και την Κυριακή 24/3, ενώ τη Δευτέρα 25/03 δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, φτάνοντας τους 20 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και τους 18 στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις νυχτερινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Ενισχυμένοι αναμένεται να είναι οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, ιδιαιτέρως την Κυριακή 24/3, οπότε αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Το Σάββατο 23/3 οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ, ενώ τη Δευτέρα 25/03 μόνο τοπικά θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Στον ακόλουθο χάρτη φαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται άνεμοι άνω των 7 μποφόρ.

Καλό θα είναι όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία για πληροφορίες σχετικά με την εκτέλεση των δρομολογίων τους.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη