Ο “Ξενοφών” φέρνει κακοκαιρία

Ισχυροί άνεμοι, πτώση της θερμοκρασίας και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τις νυχτερινές ώρες σήμερα (24/9) από τα βόρεια της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Το κύμα κακοκαιρίας πήρε το όνομα “Ξενοφών”.

Η παρουσία ενός ισχυρού αντικυκλώνα, ο οποίος από την Τρίτη 25/9 θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης σε συνδυασμό με το σύστημα χαμηλών πιέσεων στην Αν. Μεσόγειο θα δημιουργήσει αύριο τις συνθήκες για τη σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο. Ταυτόχρονα ψυχρές αέριες μάζες θα μετακινηθούν από τη ΒΑ Ευρώπη προς τη χώρα μας, προκαλώντας ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια και κεντρικά της χώρας.

Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (7-8 μποφόρ) θα επηρεάσουν αρχικά την κεντρική Μακεδονία, το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία και σταδιακά τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Αττική, ενώ από το βράδυ της Τρίτης (25/9) θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο. Αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια κατά 8-10 βαθμούς.

Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επηρεάσουν την Τετάρτη (26/9) και την Πέμπτη (27/9) και τα νησιά του Ιονίου, ενώ στο Αιγαίο μπορεί να φτάσουν τα 9-10 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ την Πέμπτη αναμένονται σποραδικές καταιγίδες, σε νότιο Ιόνιο, νότια Πελοπόννησο και δυτική Κρήτη.

Την Παρασκευή (28/9) τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη κεντρική και νότια χώρα, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι άστατος.

Με πληροφορίες από www.meteo.gr και www.emy.gr

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη