21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Σαββατοκύριακου στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας

Share

Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους έχει το πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαρτίου στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, στη Βλυχάδα. Αναλυτικά:

Ελάτε να παίξουμε θέατρο
Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού

Το θεατρικό παιχνίδι ως μέθοδος μεταφέρει την ουσία της τέχνης στον κόσμο των παιδιών και τους μιλά με τη γλώσσα του θεάτρου στο παιχνίδι τους. Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παίζουν και να επικοινωνούν στην ομάδα με βάση τις ανάγκες τους, κινητοποιώντας την έμπνευση των ιδεών τους, τη φαντασία τους, τις αισθήσεις τους. Μέσω της σωματικής έκφρασης, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη γλώσσα του σώματος, εκφράζουν συναισθήματα και αναπαριστούν αυτοσχέδιες καταστάσεις.

Τα παιδιά καλούνται να ταξιδέψουν στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού, έχοντας στις αποσκευές τους χαμόγελο, φαντασία και όνειρα!

Πότε: Kάθε Σάββατο 10:30-12:00 για παιδιά 4-8 ετών και στις 12:00-13:30 για παιδιά 8-12 ετών
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ/μήνα
Συντονίστρια εργαστηρίου: Σιδηροπούλου Νένα

Εργαστήριο κοσμήματος
Για ενήλικες και παιδιά δημοτικού

Μικροί και μεγάλοι θα συστηθούν με τα διαφορετικά υλικά και τις δυνατότητές τους, θα γνωρίσουν επιδέξιες τεχνικές και θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μόνοι τους χειροποίητα κοσμήματα που θα εκφράζουν τη δική τους προσωπικότητα.

Οι ενήλικες θα μάθουν πώς να κατασκευάζουν κοσμήματα από μέταλλο, σύρμα και άλλα υλικά ενώ τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, κορδόνια αλλά και υλικά που θα βρούμε στη φύση όπως βότσαλα ξύλα κ.ά.

Πότε: Σάββατο 16/3, 12:00-14:00 για παιδιά δημοτικού και Κυριακή 17/3, 10:30-12:30 για ενήλικες
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Συντονίστρια εργαστηρίου: Ελεάνα Καρούμπα

[adning id="140783"]

Μουσικό σύνολο μικρών τραγουδιστών
Μουσικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού

Σε συνέχεια των προηγούμενων μουσικών ταξιδιών και εξερευνήσεων τα προηγούμενα χρόνια, ο φετινός κύκλος συναντήσεων θα περιλαμβάνει τα σπουδαιότερα τραγούδια της παγκόσμιας ιστορίας της μουσικής. Τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο που έχουν μείνει στην ιστορία και αξίζει να γνωρίσουν τα παιδιά. Οι μικροί τραγουδιστές του εργαστηρίου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, να τραγουδήσουν, να γνωρίσουν την ιστορία των τραγουδιών και να ανακαλύψουν τη μαγική δύναμη και τον ρόλο της μουσικής μέσα στην ιστορία.

Πότε: Κυριακή 17/3 στις 10:30-12:00 ή 12:30-14:00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Στέλλα Χροναίου, Στάικος Νίκος

Σύγχρονο εργαστήρι φωνητικής
Ομαδικό μουσικό εργαστήρι σύγχρονου τραγουδιού για ενήλικες

Στο εργαστήρι αυτό κάθε ένας από τους συμμετέχοντες της ομάδας έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τη φωνή του και τις δυνατότητές της. Φωνητικές ασκήσεις, τραγούδια και παρατηρήσεις στη φωνή και στο στήσιμο του σώματος την ώρα του τραγουδιού, θα βοηθήσουν να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες καλύτερα το φωνητικό τους όργανο. Θα μάθουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους χωρίς να την καταπονούν, αλλά και να διευρύνουν τις δυνατότητές της, εστιάζοντας στην έκταση, την ομοιογένεια και την καλή χρήση της αναπνοής.

Πότε: Κυριακή 17/3 στις 18:00-20:00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Στέλλα Χροναίου, Στάικος Νίκος

Η συμμετοχή στα εργαστήρια εξασφαλίζεται με έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2286085141 Καθώς ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, τηρείται σειρά προτεραιότητας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Σαντορίνη