14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι φορητές συσκευές αποκτούν προβάδισμα έναντι των σταθερών

Share

Για πρώτη φορά στα χρονικά, τον περασμένο Οκτώβριο η χρήση του ίντερνετ μέσω τάμπλετ και κινητών συσκευών ξεπέρασε παγκοσμίως τη χρήση μέσω σταθερών υπολογιστών, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η ανεξάρτητη αμερικανική εταιρεία web analytics StatCounter Global Stats.

internet_usage_worldwide

Σύμφωνα με τη StatCounter Global Stats, η διακίνηση mobile data αντιστοιχούσε τον Οκτώβριο σε 51,3%, έναντι 48,7% της κίνησης μέσω σταθερών δικτύων. Η κίνηση που παράγεται από σταθερές συσκευές (desktops, laptops) ήταν σε καθοδική πορεία τα τελευταία επτά χρόνια, ενώ τα mobile data ακολουθούσαν αντίθετη κατεύθυνση.

“Η τάση αυτή πρέπει να αφυπνίσει όλες τις επιχειρήσεις, κυρίως τις μικρές και μεσαίες, τις ατομικές, αλλά και τους μεμονωμένους επαγγελματίες, ώστε να βεβαιωθούν ότι η ψηφιακή τους παρουσία -κυρίως μέσω των ιστοσελίδων τους- είναι “φιλική” προς τους mobile χρήστες. Πολλές ιστοσελίδες, φτιαγμένες πριν καιρό, δεν είναι φιλικές προς τις φορητές συσκευές” σχολίασε ο Aodhan Cullen, Διευθύνων Σύμβουλος της StatCounter. “Η συμβατότητα μιας ιστοσελίδας με φορητές συσκευές γίνεται όλο και πιο σημαντική, όχι μόνο λόγω της αύξησης στη χρήση των συγκεκριμένων συσκευών, αλλά και γιατί η Google προωθεί στις αναζητήσεις που γίνονται από κινητές συσκευές, τις ιστοσελίδες που είναι φιλικές προς τα κινητά”, συμπλήρωσε ο ίδιος.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση

Σαντορίνη