Οι παραλίες Καμαρίου και Εξωμύτη προς μελέτη λόγω διάβρωσης

από αριστερά Χ. Βράντζα, Θ. Καραμπάς, Νίκος Ζώρζος, Ό. Ανδρεάδης, Κ. Καραμολέγκου
Χ. Βράντζα, Θ. Καραμπάς, Ν. Ζώρζος, Ό. Ανδρεάδης, Κ. Καραμολέγκου κατά τη διάρκεια της συνάντησης

Συνάντηση εργασίας είχε χθες Τρίτη (12/04) ο Δήμαρχος Θήρας κος Νίκος Ζώρζος με τους υπεύθυνους του προγράμματος «Καταγραφή και μελέτες αναστροφής των φαινομένων διάβρωσης σε τουριστικές παραλίες νήσων του Αιγαίου», κ. Θεοφάνη Καραμπά, καθηγητή παράκτιας μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κ. Όλυμπο Ανδρεάδη, μηχανικό περιβάλλοντος από την Ομάδα Παράκτιας Μορφοδυναμικής & Διαχείρισης, Τμήμα Επιστημών Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η πρόεδρος της Γεωθήρα κα Κατερίνα Καραμολέγκου και η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θήρας κα Χρύσα Βράντζα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επιλογή για μελέτη των παραλιών που υφίστανται ήδη διάβρωση, στο πλαίσιο του παραπάνω ερευνητικού προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων» του χρηματοδοτικού οργανισμού ΕΟΧ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος).

Οι παραλίες που αρχικά επιλέχθηκαν είναι του Καμαρίου και του Εξωμύτη. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις για την πιστοποίηση της διάβρωσης με σύγχρονη τεχνολογία και ωκεανογραφικό εξοπλισμό, ενώ θα ακολουθήσει ακτομηχανική μελέτη και προκαταρκτικός σχεδιασμός των έργων για την προστασία των ακτών αυτών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη