Οι προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Ελλάδα στο επίκεντρο συναντήσεων του Γ. Τζιάλλα

Οι δυνατότητες ένταξης νέων ελληνικών προορισμών, η ενίσχυση του homeporting και η προώθηση νέων θεματικών εμπειριών στα πακέτα κρουαζιέρας, συνδυαστικά με τις επισκέψεις στους ελληνικούς προορισμούς βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχαν ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας και η αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΕΟΤ, κα Αγγελική Χονδροματίδου, με εκπροσώπους της παγκόσμιας βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

Οι συναντήσεις μεταξύ άλλων με υψηλόβαθμα στελέχη της MSC Cruises, της Celestyal Cruises και της Royal Caribbean Cruises, καθώς και με στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας Disney, Virgin, Silverseas και Costa, πραγματοποιήθηκαν στη Λισαβόνα, στο πλαίσιο της 12ης Έκθεσης και Συνεδρίου Seatrade Cruise Med, με στόχο την ισχυροποίηση της ελληνικής κρουαζιέρας και την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών στα προγράμματα των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας της Ευρώπης και διεθνώς έως το 2021.

Ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου MedCruise κ. Airam Diaz Pastor, καθώς και με την Εκπρόσωπο Κυβερνητικών και Δημόσιων Υποθέσεων Αν. Μεσογείου της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας CLIA, κα Μαρία Δεληγιάννη για την ενδυνάμωση της συνεργασίας τους με την Ελλάδα στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.

Παράλληλα, σε ειδική ενότητα του συνεδρίου για την παρουσίαση των ευκαιριών σε νέους προορισμούς με τίτλο “Hidden Gems Uncovered: Opportunities in New Destinations” ο κ. Τζιάλλας τόνισε ότι η ανάδειξη νέων προορισμών συμβάλλει στην ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων, όπως η υπερσυγκέντρωση σε ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς, ενώ δημιουργεί και οφέλη που διαχέονται σε περισσότερες περιοχές και στις τοπικές τους κοινωνίες.

Τέλος, ο κ. Τζιάλλας, σε συζήτηση κατά το κλείσιμο της διοργάνωσης, παρουσίασε το όραμα του ελληνικού τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ελκυστικό και ασφαλή προορισμό στην Αν. Μεσόγειο με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη