17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι πρώτες αποφάσεις της ομάδας εργασίας για το θέμα του Sea Diamond

Share

Το φράγμα πάνω από το σημείο που είναι βυθισμένο το Sea Diamond
Το φράγμα πάνω από το σημείο που είναι βυθισμένο το Sea Diamond

Η πρώτη συνάντηση εργασίας με θέμα το ναυάγιο Sea Diamond πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23/6 μέσω τηλεδιάσκεψης από το Δημαρχείο Θήρας και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η ομάδα εργασίας συστάθηκε πριν λίγο καιρό από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σκοπό τη συνδρομή στο έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας από τις συνέπειες του ναυαγίου του Κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας από τις 6/4/2007.

Μέλη της ομάδα εργασίας αποτελούν οι:

1)  Ξανθή Μπασάκου, Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως Συντονίστρια.
2)  Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Μάμμης Βασίλειος, Διευθυντής Λιμενικής Αστυνομίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
3)  Πλοίαρχος Λ.Σ. Κοντραφούρης Χαράλαμπος, Διευθυντής Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
4)  Φανή Τσέλιου, Συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
5)  Πέτρος Βαρελίδης, Συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
6)  Γεώργιος Διονυσόπουλος, Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
7)  Ηλίας Πελέκης, Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας.
8)  Στέλιος Παπανδρεόπουλος, πληρεξούσιος Δικηγόρος του Δήμου Θήρας.
9)  Λουκάς Λυγνός, Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος, εκπρόσωπος Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών γα την ανέλκυση του Sea Diamond.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος.

Η ομάδα εργασίας κατέληξε στις ακόλουθες πρώτες κινήσεις:

[box style=”0″]

α) Διερεύνηση του αποθεματικού του Πράσινου Ταμείου έτσι ώστε να προχωρήσει η αίτηση χρηματοδότησης εργασιών στο ναυάγιο. Ο στόχος είναι να γίνει επικαιροποίηση του ναυαγίου μέσω βιντεοσκόπησης (η τελευταία είχε πραγματοποιηθεί το 2011).
β) Να σταλούν εκ νέου επιστολές σε μορφή δικογράφου προς τις αρμόδιες εταιρείες του Sea Diamond για την ανάληψη των ευθυνών τους μέχρι την επόμενη δικάσιμο που έχει οριστεί για τις  22/09/2016.

[/box]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη