Τους υποψηφίους που θα στηρίξει στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις Κυκλάδες και στο Νότιο Αιγαίο ανακοίνωσε η Κομματική Οργάνωση Κυκλάδων του ΚΚΕ.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Ντουνιαδάκης

Είναι απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, με καταγωγή από τα Χανιά. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία επιφανείας ως επιτελής και ως κυβερνήτης, καθώς και σε υπηρεσίες Ξηράς ως επιτελής ή διοικητής ανάλογα με το βαθμό του. Αποστρατεύτηκε το 2005 με το βαθμό του Υποναυάρχου, ενώ υπηρετούσε ως διευθυντής στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Πολέμου του ΠΝ. Ως απόστρατος δραστηριοποιήθηκε στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), στο κίνημα της ειρήνης.

Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με θέματα σχετικά με την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, Αιγαίο, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Βαλκάνια, ΝΑΤΟ, ΕΕ καθώς και με προβλήματα προσωπικού εν ενεργεία και αποστράτων. Είναι μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) και της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ).

“Η υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, σηματοδοτεί τη βαρύτητα που δίνει το κόμμα μας στις ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, την τουρκική προκλητικότητα, τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΚΟ Κυκλάδων.

Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του 2014 και υποψήφιος βουλευτής Α ́ Πειραιά το 2015.

Υποψήφια Δήμαρχος Θήρας, Μαρία Αργυρού

Γεννήθηκε το 1958 στην Ίο. Είναι μόνιμος κάτοικος Σαντορίνης, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας και στέλεχος του ΚΚΕ.

Διετέλεσε:

  • Συνδικαλίστρια της Ενιαίας Αγωνιστικής Παράταξης, εκλεγόταν εκπρόσωπος των εργαζομένων στο κατάστημα και στο εργατικό κέντρο Κυκλάδων.
  • Κοινοτική Σύμβουλος στην Κοινότητα Καμαρίου από το 1982 – 2006 .
  • Από το 2010 εκλέγεται δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Θήρας, ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Δραστηριοποιείται:

  • στην ομάδα γυναικών Σαντορίνης της ΟΓΕ,
  • στην επιτροπή Θηραίων πολιτών για την ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND,
  • στην Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,
  • στον πανελλήνιο σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ”.

Υποψήφια Δήμαρχος Τήνου, Άννα Μαραβέλια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι 30 ετών, δικηγόρος. Απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Δ.Π.Θ. όπου και υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου. Είναι μέλος της Τ.Ε. Βορείου Κυκλάδων του Κ.Κ.Ε.

Ήταν υποψηφία περιφερειακή σύμβουλος της Π.Ε. Τήνου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης το 2010.

 

Υποψήφιος Δήμαρχος Σερίφου, Θόδωρος Χρυσολωράς

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σέριφο. Σπούδασε στη Σιβιτανίδειο Σχολή και στη συνέχεια στο παιδαγωγικό τμήμα της ΣΕΛΕΤΕ. Δούλεψε ως εκπαιδευτικός στην τεχνική εκπαίδευση, ως ιδιωτικός υπάλληλος και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και εκλέχτηκε επανειλημμένα σε αντιπροσωπευτικά αξιώματα του συνδικαλιστικού κινήματος. Παράλληλα συμμετείχε και δραστηριοποιείτο σε τοπικούς Συλλόγους της Σερίφου. Από το 1998 ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Σερίφου. Σήμερα είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερίφου που στις Δημοτικές εκλογές του 2014 έλαβε 49,4% και εξέλεξε 5 Δημοτικούς Συμβούλους.

Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννης Κορρές

Είναι 52 ετών, αγρότης, μέλος της ΤΕ Ν. Κυκλάδων και της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής. Διετέλεσε τοπικός σύμβουλος στην κοινότητα Κορωνίδας την περίοδο 2011-2014 και τώρα είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

 

Υποψήφιος Δήμαρχος Πάρου, Κωνσταντίνος Ροκονίδας

Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Είναι μαθηματικός και εργάζεται ως ιδιωτικός εκπαιδευτικός. Μέλος της Τ.Ε. Ν. Κυκλάδων του ΚΚΕ. Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πάρου από το 1994 για 5 τετραετίες και δύο φορές Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Διετέλεσε:

  • Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πάτρας.
  • Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.
  • Υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με την Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία στις εκλογές του 2006.

Υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Νικόλας Καΐλης

Γεννήθηκε το 1984. Είναι αριστούχος απόφοιτος του ΤΕΙ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Δράμας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ. Μέλος της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας από το 2009, με δημοσιεύσεις σε ξένα και ελληνικά περιοδικά. Εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου στην Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων.

Μέλος του ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων και εκλεγμένος με την παράταξη της ΔΑΣ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων.

Ήταν επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σύρου-Ερμούπολης στις Δημοτικές εκλογές του 2014 οπότε και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος.

Υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων του ΚΚΕ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτέμβρη του 2015.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here