Οινοπαρουσίαση: Τριπλή Κουλούρα από το Οινοποιείο Μπουτάρη

Η κουλούρα, ο χαρακτηριστικός στη Σαντορίνη τρόπος κλαδέματος των αμπελιών ώστε να προφυλάσσονται τα σταφύλια από την άμμο και τον αέρα, έδωσε το όνομά της στην ομώνυμη νέα τριλογία κρασιών του Οινοποιείου Μπουτάρη. Η σειρά “Κουλούρα” αποτελείται από έναν λευκό ξηρό οίνο από την ποικιλία ασύρτικο, καθώς και από ένα ροζέ ξηρό και έναν ερυθρό ξηρό οίνο από την ποικιλία μαντηλαριά.

Κουλούρα Λευκή
Είναι λευκό ξηρό κρασί με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη Κυκλάδες, από την ποικιλία ασύρτικο, από επιλεγμένους αμπελώνες στην ευρύτερη περιοχή του Μεγαλοχωρίου. Διακρίνεται για την υψηλή του οξύτητα και την μακριά επίγευση και συνδυάζεται με πιάτα από την τοπική κουζίνα , όπως φάβα, τοματοκεφτέδες, ψάρι στη σχάρα, λουκάνικο Σαντορίνης. Ο αλκοολικός τίτλος του είναι 13,5 % Vol.

Κουλούρα Ροζέ
Είναι ένα κρασί ροζέ ξηρό με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη Κυκλάδες. Προέρχεται από την ποικιλία μαντηλαριά από αμπελώνες της ευρύτερης περιοχής του Εμπορείου και του Μεγαλοχωρίου. Έχει δροσερό, στρογγυλό στόμα με τραγανή οξύτητα και μπορεί να συνοδεύσει σκορδομακάρονα ή ένα ρυζότο με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό. Ο αλκοολικός του τίτλος είναι 12,5 % Vol.

Κουλούρα Ερυθρή
Είναι ένα ερυθρό ξηρό κρασί με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη Κυκλάδες, επίσης από μαντηλαριά των αμπελώνων σε Εμπορείο και Μεγαλοχώρι. Έχει διακριτική ερυθρή απόχρωση κερασιάς και έντονες τανίνες, ενώ χαρίζει και μακριά επίγευση. Συνοδεύει ιδανικά ένα κουνέλι στιφάδο ή ένα μοσχαράκι με πατάτες στην κατσαρόλα. Ο αλκοολικός τίτλος του κρασιού είναι 12,5 % Vol.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη