20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΟ Θήρας: Ολική επαναφορά και νίκη επί του Ολυμπιακού

Share

aothiras_olympiakos_22oct16Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου ο ΑΟ Θήρας, που για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ γυναικών, υποδέχτηκε στην καυτή έδρα του ΔΑΠΠΟΣ τον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου βρέθηκε να χάνει τα δύο πρώτα σετ, ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να οδηγήσει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, όπου πήρε μια σπουδαία νίκη με 3-2 σετ (21-25, 11-25, 25-23, 25-20, 15-12), για πρώτη φορά στην ιστορία της απέναντι στους ερυθρόλευκους.

Η έλλειψη ρυθμού και τα λάθη του ΑΟ Θήρας στα δύο πρώτα σετ έδωσαν την εντύπωση πως ο Ολυμπιακός θα έφευγε εύκολα νικητής από τη Σαντορίνη. Στο τρίτο και τέταρτο σετ ο ΑΟ Θήρας, σαφώς βελτιωμένος στην επίθεση και στο σερβίς και βέβαια με την συμπαράσταση του κόσμου που είχε κατακλύσει το κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ, έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου αν και προηγήθηκαν οι ερυθρόλευκες, οι αθλήτριες του Οικονόμου με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα ολοκλήρωσαν την επική ανατροπή.

Οι δηλώσεις των προπονητών:
Απόστολος Οικονόμου: «Είναι μια ιστορική νίκη για την ομάδα μας. Το να γυρίσεις ένα παιχνίδι κόντρα στον πρωταθλητή από 0-2 είναι μια αγωνιστική υπέρβαση. Θέλω να δώσω θερμά συχγαρητήρια στην ομάδα που έδωσε όλα τα ψυχικά αποθέματα που είχε για αυτή τη νίκη. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μας υποτίμησε. Έπεσε η απόδοση και δεν είχε τόση ενέργεια, αυτό εμείς το εκμεταλλευτήκαμε. Βελτιωθήκαμε σε όλους τους τομείς, παίξαμε ως ομάδα και όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός με μεγαλύτερο μπάτζετ. Τώρα πρέπει να διαχειριστούμε αυτή τη νίκη. Αυτό που με ενδιαφέρει ειναι να παίξω ισάξια όπως σήμερα την επόμενη αγωνιστική με το Μαρκόπουλο μια ομάδα με ίδιους στόχους με εμάς. Τα κεφάλια κάτω. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και αυτός μόλις ξεκίνησε».

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς στο osfp.gr: «Παίξαμε όλο το ματς πολύ άσχημα. Παίρναμε δύσκολα πόντους και είχαμε πρόβλημα στην επίθεση κάνοντας εύκολα λάθη. Η Σαντορίνη μετά τα δυο πρώτα σετ ξεκίνησε να παίζει καλά με την υποστήριξη του κόσμου. Συγχαρητήρια για τη νίκη στον αντίπαλο μας. Σίγουρα δεν είναι καλό να χάνουμε αλλά είναι μια προειδοποίηση για μας γιατί μπορεί να είμαστε η καλύτερη ομάδα, αλλά δεν γίνεται να κερδίζουμε αν δεν παλεύουμε. Θα το εκλάβουμε σαν μια καλή προειδοποίηση».

[hr style=”single”]

Φωτογραφίες: Guillermo Kunst


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη