Ολοκληρώθηκε ο 2ος Διάπλους της Axion Hellas – Απολογισμός δράσεων

Σε Φολέγανδρο, Θηρασιά, Σαντορίνη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Διάπλους Αιγαίου από την Axion Hellas που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες σε νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, με πρωτοβουλία της Επάρχου Θήρας, κας Θεώνης Λειβαδάρου. Η ομάδα της Axion Hellas βρέθηκε στη Φολέγανδρο, τη Θηρασιά και τη Σαντορίνη όπου διογάνωσε πολιτιστικές δράσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια, πρόσφερε υλικό εξοπλισμό και αναλώσιμα σε σχολεία, ενώ πραγματοποίησε ιατρικές δράσεις και εξετάσεις. Πιο συγκεκριμένα:

α. Στη Φολέγανδρο
Διοργανώθηκαν πολιτιστικές δράσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, παρουσίαση θεατρικού παιχνιδιού, χορηγήθηκε εξοπλισμός και αναλώσιμα στους μαθητές των σχολείων, και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τον Σύλλογο Γυναικών Φολεγάνδρου με θέμα “Γυναίκα και Υγεία”. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν ιατρικές δράσεις όπως ιατρεία πολλών ειδικοτήτων με την συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών Φολεγάνδρου και μικροβιολογικές εξετάσεις σε 62 ασθενείς.

β. Στη Θηρασιά
Διοργανώθηκαν πολιτιστικές δράσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, και θεατρικό παιχνίδι, χορηγήθηκε εξοπλισμός και αναλώσιμα στους μαθητές του σχολείου, ενώ φιλοξενήθηκαν ιατρεία πολλών ειδικοτήτων και έγιναν μικροβιολογικές εξετάσεις σε 37 ασθενείς.

[adning id="140783"]

γ. Στη Σαντορίνη
Έγιναν πολιτιστικές δράσεις με εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Δημοτικό Σχολείο Εμπορείου, με παρουσίαση θεατρικού παιχνιδιού στο Νηπιαγωγείο Καρτεράδου και στον Παιδικό σταθμό “Η Γλυκογαλούσα”. Στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας, στα Φηρά, έγινε επίσης ιατρικό σεμινάριο με θέμα “Υγεία και Πρόσληψη”. Παράλληλα, σε χώρους του Επαρχείου Θήρας που είχαν διαμορφωθεί για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκαν ιατρεία πολλών ειδικοτήτων από τα οποία πέρασαν 144 ασθενείς.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Πτωχοκομείο Σαντορίνης, όπου για πρώτη φορά ομάδα εθελοντών γιατρών είχε ως μια από τις αποστολές της, τη χρηματική ενίσχυση και την ιατρική περίθαλψη των άπορων γερόντων του πτωχοκομείου/γηροκομείου του νησιού. Η ομάδα των γιατρών πραγματοποίησε αιμοληψία/μικροβιολογικές και κλινικές εξετάσεις σε 17 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Στατιστικά: έγιναν 88 αιμοληψίες και εξετάστηκαν 260 ασθενείς και 651 συνολικά πολίτες.

Με ενακοίνωσή της η Έπαρχος Θήρας συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο και την άξια Ιατρική Ομάδα της Axion Hellas για την υλοποίηση των δράσεων τους, την προσφορά και το ενδιαφέρον τους για την υγεία των συμπολιτών μας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη