Ολοκληρώθηκε το συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ 2016 στην Αμοργό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 12-17 Οκτωβρίου, στην Αμοργό, το 14ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό ΥΠΕΡΙΑ 2016. Περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες από 15 διαφορετικές χώρες βρέθηκαν στην Αμοργό, προκειμένου να ανακαλύψουν το νησί και να το προωθήσουν μέσα από εφημερίδες, blog, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικά προγράμματα και άλλα μέσα.

Στο πλαίσιο του ΥΠΕΡΙΑ 2016, πραγματοποιήθηκε και το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού, με ειδικό αφιέρωμα «Η πρόκληση του τουρισμού στην κοινωνική οικονομία». Το αφιέρωμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Το φετινό κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν «Οικολογία και Παράδοση: Προοπτικές για το αύριο». Οι ομιλίες που παρουσιάστηκαν αφορούσαν στην αξιοποίηση και προώθηση των μονοπατιών και του πεζοπορικού τουρισμού, όπως παρουσιάστηκαν από την κ. Liane Jordan και την κ. Χριστίνα Κονταξή, στην επιπλέον τόνωση του χερσαίου και υποθαλάσσιου τοπίου με εικαστικές παρεμβάσεις, όπως πρότεινε η κ. Ute Kohlmann, στα τοπικά προϊόντα και την πολιτισμική τους διάσταση, μέσα από την ομιλία του κ. Ευάγγελου Καραμανέ, στις αξίες της UNESCO ως σημείο αναφοράς στη διαδικασία ένταξης της Μονής Χοζοβιώτισσας στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομίας, όπως παρουσιάστηκαν από την κ. Μαργαρίτα Θωμά και τον κ. Αλέξανδρο Ελευθεριάδη Τάμογλου, στον τουρισμό ως μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας που παρουσιάστηκε από την κ. Κατερίνα Μαρινάκη, και στη σημασία του κινηματογράφου ως εργαλείο τουριστικής προβολής, για την οποία μίλησε ο κ. Αντώνης Κιούκας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διοργανώθηκαν εκδρομές και άλλες δραστηριότητες που έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το νησί, τα μνημεία και τα μονοπάτια του, καθώς και τη γαστρονομική, μουσική και χορευτική παράδοσή του.

Οι εργασίες και τα συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν και θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται στις δημοσιεύσεις των συμμετεχόντων αναμένεται να ζωντανέψουν το ενδιαφέρον στο εσωτερικό και το εξωτερικό και να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες που θα αναζητούν ποιοτικούς προορισμούς και εναλλακτικές δραστηριότητες.

Το Συνέδριο τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αμοργού και του FedHATTA και πραγματοποιήθηκε με χορηγία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη