Ολοκληρώθηκε το Vintage Air Rally από την Κρήτη στην Αφρική

35 ολόκληρες μέρες διήρκεσε το Vintage Air Rally, ένα μοναδικό ταξίδι με αεροπλάνα αντίκες που ξεκίνησε από την Κρήτη στα μέσα Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε στην πόλη Στέλενμπος έξω από το Κέιπ Τάουν της Ν. Αφρικής, έχοντας διανύσει 8.000 μίλια και διασχίσει 10 χώρες της Αφρικής.

Στο ράλλυ πήραν μέρος 9 διπλάνα (αεροπλάνα με δύο φτερά πάνω κάτω σε κάθε πλευρά), καθώς και 2 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη υποστήριξης, συνολικά 19 πληρώματα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Μποτσουάνα, τη Χιλή, την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

c2c_pyramids

Κατά τη διάρκεια των πτήσεων τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν πάνω από χαρακτηριστικά σημεία της αφρικανικής ηπείρου. Έκαναν χαμηλή πτήση κατά μήκος του Νείλου, από το Κάιρο προς το Χαρτούμ, πέρασαν πάνω από Κιλιμάντζαρο, το ψηλότερο βουνό της Αφρικής, διέσχισαν το Σερενγκέτι και τους καταρράκτες της Βικτώρια. Κατά το πέρασμά τους από την Αίγυπτο μάλιστα, οι διοργανωτές είχαν εξασφαλίσει ειδική άδεια ώστε τα διπλάνα να προσγειωθούν δίπλα στις πυραμίδες.

Η περιπέτεια πάνω από την Αφρική ωστόσο είχε και απρόοπτα, με κάποια από τα πληρώματα να συλλαμβάνονται για αρκετές ημέρες στην Αιθιοπία επειδή εισήλθαν παράνομα στον εναέριο χώρο της, ένα Boeing Stearman του 1930 με ιρλανδικό πλήρωμα να κάνει αναγκαστική προσγείωση, ενώ πετούσε για Ναϊρόμπι, λόγω βλάβης του κινητήρα (χωρίς να τραυματιστεί το πλήρωμα), ενώ ένας 72χρονος Βρετανός πιλότος που πετούσε με ένα Piiper Club του 1943 χωρίς πυξίδα ή σύστημα εντοπισμού χάθηκε για δύο μέρες ανάμεσα στο Σουδάν και την Αιθιοπία.

Οι διοργανωτές προγραμματίζουν το επόμενο Vintage Air Rally για τον Μάρτιο του 2018, το οποίο θα ξεκινήσει από τη Γη του Πυρός στην Αργεντινή για να διασχίσει τη Λατινική Αμερική και να καταλήξεις στις ΗΠΑ μετά από 6 εβδομάδες.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη