Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Προσβάσιμος τουρισμός για όλους

tourism_for_all_2016Ο επίσημος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που κάθε χρόνο γίνεται στις 27 Σεπτεμβρίου, φέτος θα γίνει στην Bangkok της Ταϊλάνδης, με θέμα “Προσβάσιμος τουρισμός για όλους”.

TalebRifai
Taleb Rifai

Στο πλαίσιο αυτό ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω μήνυμα

“Τουρισμός για όλους!”

Ο τουρισμός έχει βιώσει μια επανάσταση κατά τα τελευταία 50 χρόνια. Το 1950 υπήρχαν 25 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες. Σήμερα υπάρχουν περίπου 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι που ταξιδεύουν τον κόσμο. Το ταξίδι έχει γίνει ένα τεράστιο τμήμα στις ζωές πολλών.

Όταν ταξιδεύουμε, γνωρίζουμε νέους ανθρώπους, νέα αξιοθέατα και νέες ιδέες. Συχνά η αντίληψή μας για τον κόσμο αλλάζει όπως βλέπουμε περισσότερα από αυτόν. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για πολλούς, τα ταξίδια μπορεί να είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία.

Το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού υπολογίζεται ότι ζουν με κάποια μορφή αναπηρίας. Αυτό αντιστοιχεί σε 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι μπορεί να μην είναι σε θέση να απολαμβάνουν το προνόμιο της γνώσης άλλων πολιτισμών, την εμπειρία της φύσης σε όλο της το μεγαλείο και την εμπειρία να κάνουν ένα ταξίδι για να εξερευνήσουν νέα αξιοθέατα.

Η προσβασιμότητα για όλους θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο των τουριστικών πολιτικών και των επιχειρηματικών στρατηγικών όχι μόνο ως ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και ως μια μεγάλη ευκαιρία αγοράς.

Με την αύξηση της ηλικίας του πληθυσμού του κόσμου, όλοι μας θα ωφεληθούμε αργά ή γρήγορα από την καθολική προσβασιμότητα στον τουρισμό.

Καθώς γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ας θυμηθούμε ότι όλοι οι πολίτες του κόσμου έχουν το δικαίωμα να ζήσουν την απίστευτη ποικιλομορφία που αυτός ο πλανήτης έχει να προσφέρει.

Εμείς έτσι παροτρύνουμε όλες τις χώρες και τουε προορισμούς, καθώς και την τουριστική βιομηχανία, για την προώθηση της προσβασιμότητας σε όλους στο φυσικό περιβάλλον, στα συστήματα μεταφορών, στις δημόσιες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες και στα κανάλια των πληροφοριών και των επικοινωνιών.

Σας εύχομαι μια πολύ ευτυχισμένη Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και ένα μέλλον γεμάτο ενέργειες που εμπλουτίζουν και κάνουν συναρπαστική την εμπειρία του ταξιδιού έτσι ώστε να μπορούν να την απολαμβάνουν όλοι.

Ευχαριστώ πολύ!


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη