Παράταση υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

Οι δασικοί χάρτες που αναρτήθηκαν για τη νότια Σαντορίνη τον Νοέμβριο του 2017

Μέχρι τις 30 Μαΐου 2018 παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Πρόκειται για τις περιοχές Πέλλας, Καβάλας, Θεσπρωτίας, Ξάνθης, Αρκαδίας, Κυκλάδων, Φλώρινας, Λέσβου, Κιλκίς, Καβάλας (Θάσου), Χανίων, Σερρών και Ζακύνθου. Η ρύθμιση είναι οριζόντια και αφορά τόσο τους κατοίκους εσωτερικού όσο και τους κατοίκους εξωτερικού.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη ρύθμιση δίνεται περισσότερος χρόνος στους πολίτες για να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που έχουν νομοθετηθεί κατα την προηγούμενη διαδικασία ανάρτησης όπως:

  • Ηλεκτρονική υποβολή αντίρρησης
  • Αίτηση προδηλου σφάλματος
  • Αίτηση εξαγορας ή χρήσης έκτασης δασικού χαρακτήρα για γεωργική καλλιέργεια

Ο βασικός λόγος που δίνεται αυτή η παράταση είναι η μη ανταπόκριση των δήμων όσον αφορά την υποχρέωσή τους να οριοθετήσουν τους οικισμούς και τις οικιστικές πυκνώσεις και να διασφαλίσουν το δικαίωμα μη υποβολής αντίρρησης των πολιτών. Για τον λόγο αυτό στην ίδια τροπολογία δίνεται παράταση γι’ αυτή την οριοθέτηση έως τις 15 Μαΐου 2018 στους δήμους των οποίων:

  • οι δασικοί χάρτες είχαν εναρκτήρια ημερομηνία ανάρτησης από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2017,
  • οι δασικοί χάρτες είναι προς επικαιροποίηση ή κατάρτιση κατά την έναρξη ισχύος του νόμου.
Print Friendly, PDF & Email